Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEendenborst met perziken en honing
Delhaize logo
  • Eendenborst met perziken en honing
    A

Eendenborst met perziken en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Eendenborst met perziken en honingA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 el balsamicoazijn
  • een snuifje vierkruidenpoeder
  • 3 eendenborstfilet
  • peper
  • 4 perziken
  • 7 eetlepels vloeibare honing

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 350 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€11,37
    F2009082100263710000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Reeds in je keuken
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016070703658360000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    1. Snij de eendenborsten op de velkant kruisgewijs in. Leg ze, met de velkant naar onder, in een pan met antiaanbaklaag. Begin te bakken op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat bakken aan beide kanten, verwijder gaandeweg het gesmolten vet. De baktijd hangt af van de dikte van de eendenborsten: het vlees moet binnenin roze (rosé) zijn, maar niet meer rauw (saignant).
    2. Snij de ontpitte perziken ondertussen in plakjes.
    3. Kruid de gebakken eendenborsten met peper en zout en smeer de velkant in met een beetje honing, draai ze 1 min. om en leg ze dan op een snijplank.
    4. Giet het vet uit de pan weg, maar maak de pan niet schoon. Bak er de plakjes perzik in gedurende 1 min. op hoog vuur. Neem ze er uit en hou ze warm.
    5. Doe 6 eetlepels honing, het vierkruidenpoeder en de azijn in de pan. Verwarm 1 min., neem van het vuur.
    6. Versnijd het vlees in sneetjes. Serveer meteen met de perziken en de saus. Werk af met rucola of kervel. Geef er minirösti of basmatirijst bij.

    Kooktip

    De perziken kunnen vervangen worden door nectarines of charentaismeloen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 534; energie (kCal): 127; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 7,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 14; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 535,94
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Eendenborst met perziken en honing
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 350 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€11,37
    F2009082100263710000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Reeds in je keuken
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016070703658360000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000