Recept zoekresultatenFeta, geroosterde kerstomaten en broccoli met honing
Delhaize logo
  • Feta, geroosterde kerstomaten en broccoli met honing
    C

Feta, geroosterde kerstomaten en broccoli met honing

door Gema Gomez
Feta, geroosterde kerstomaten en broccoli met honingC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g kerstomaten
  • 2 broccoli's
  • 1 citroen
  • 60 g amandelen met vel
  • 400 g feta
  • 4 el honing
  • 10 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 250 g basmatirijst
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 400 g kerstomaten
  • 2 broccoli's
  • 1 citroen
  • 60 g amandelen met vel
  • 400 g feta
  • 4 el honing
  • 10 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 250 g basmatirijst
  • 1 eetlepel gedroogde tijm

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 min. in gezouten kokend water. Zet de steeltjes en stronken nog even apart. Prik intussen elke kerstomaat in met een klein mes. Giet de broccoliroosjes af en doe ze met de kerstomaten in een grote ovenschaal. Meng er 2 el honing, 3 el olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm door.
2
Leg de fetablokken op de groenten, besprenkel ze met 2 el olijfolie, breng verder op smaak met 2 el honing en bestrooi ze met de rest van de tijm. Bak alles 20 min. in het bovenste deel van de oven.
3
Snijd intussen de steeltjes van de broccoli’s en de geschilde stronken in blokjes. Kook ze 8 min. in gezouten kokend water en giet ze af (houd het kookwater apart). Mix de broccoliblokjes fijn met 5 el olijfolie en een scheutje citroensap. Voeg indien nodig een beetje kookwater toe en breng verder op smaak.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Bestrooi de feta met de grofgehakte amandelen en dien warm op, met citroenpartjes. Serveer met de rijst en saus.
6
Tip: meng een geperst klein teentje knoflook onder de saus.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 min. in gezouten kokend water. Zet de steeltjes en stronken nog even apart. Prik intussen elke kerstomaat in met een klein mes. Giet de broccoliroosjes af en doe ze met de kerstomaten in een grote ovenschaal. Meng er 2 el honing, 3 el olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm door.
2
Leg de fetablokken op de groenten, besprenkel ze met 2 el olijfolie, breng verder op smaak met 2 el honing en bestrooi ze met de rest van de tijm. Bak alles 20 min. in het bovenste deel van de oven.
3
Snijd intussen de steeltjes van de broccoli’s en de geschilde stronken in blokjes. Kook ze 8 min. in gezouten kokend water en giet ze af (houd het kookwater apart). Mix de broccoliblokjes fijn met 5 el olijfolie en een scheutje citroensap. Voeg indien nodig een beetje kookwater toe en breng verder op smaak.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Bestrooi de feta met de grofgehakte amandelen en dien warm op, met citroenpartjes. Serveer met de rijst en saus.
6
Tip: meng een geperst klein teentje knoflook onder de saus.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 198 kcal - Vetten: 12,9 g - Koolhydraten: 14,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 198 kcal - Vetten: 12,9 g - Koolhydraten: 14,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,7 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kerstomaten
Delhaize Kerstomaten
2 × 250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Broccoli
Delhaize Broccoli
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Amandelen | Ongebrand
Delhaize Amandelen | Ongebrand
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Original | Greek Feta
Euro Fresh Food Original | Greek Feta
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Rijst | Basmati
Delhaize Rijst | Basmati
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
15
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
80 gr
5
79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€22,28