1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 min. in gezouten kokend water. Zet de steeltjes en stronken nog even apart. Prik intussen elke kerstomaat in met een klein mes. Giet de broccoliroosjes af en doe ze met de kerstomaten in een grote ovenschaal. Meng er 2 el honing, 3 el olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm door.
2
Leg de fetablokken op de groenten, besprenkel ze met 2 el olijfolie, breng verder op smaak met 2 el honing en bestrooi ze met de rest van de tijm. Bak alles 20 min. in het bovenste deel van de oven.
3
Snijd intussen de steeltjes van de broccoli’s en de geschilde stronken in blokjes. Kook ze 8 min. in gezouten kokend water en giet ze af (houd het kookwater apart). Mix de broccoliblokjes fijn met 5 el olijfolie en een scheutje citroensap. Voeg indien nodig een beetje kookwater toe en breng verder op smaak.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Bestrooi de feta met de grofgehakte amandelen en dien warm op, met citroenpartjes. Serveer met de rijst en saus.
6
Tip: meng een geperst klein teentje knoflook onder de saus.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 min. in gezouten kokend water. Zet de steeltjes en stronken nog even apart. Prik intussen elke kerstomaat in met een klein mes. Giet de broccoliroosjes af en doe ze met de kerstomaten in een grote ovenschaal. Meng er 2 el honing, 3 el olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm door.
2
Leg de fetablokken op de groenten, besprenkel ze met 2 el olijfolie, breng verder op smaak met 2 el honing en bestrooi ze met de rest van de tijm. Bak alles 20 min. in het bovenste deel van de oven.
3
Snijd intussen de steeltjes van de broccoli’s en de geschilde stronken in blokjes. Kook ze 8 min. in gezouten kokend water en giet ze af (houd het kookwater apart). Mix de broccoliblokjes fijn met 5 el olijfolie en een scheutje citroensap. Voeg indien nodig een beetje kookwater toe en breng verder op smaak.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Bestrooi de feta met de grofgehakte amandelen en dien warm op, met citroenpartjes. Serveer met de rijst en saus.
6
Tip: meng een geperst klein teentje knoflook onder de saus.