Recept zoekresultatenVolkorenspaghetti met kikkererwten, boerenkool en feta
Delhaize logo
  • Volkorenspaghetti met kikkererwten, boerenkool en feta
    B
Volkorenspaghetti met kikkererwten, boerenkool en fetaB

Volkorenspaghetti met kikkererwten, boerenkool en feta

door Line Couvreur
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 350 g boerenkool
  • 500 g volkoren biospaghetti
  • 200 g feta
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 4 el witte balsamicoazijn
  • 7 el olijfolie
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • zout
  • 350 g boerenkool
  • 500 g volkoren biospaghetti
  • 200 g feta
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 4 el witte balsamicoazijn
  • 7 el olijfolie
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
2
Verwijder de dikke nerven van de boerenkool en snijd de blaadjes in stukken. Fruit ze 1 min. in een grote sauteerpan met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje stoven. Voeg de azijn toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie en de paprika. Meng regelmatig tot ze mooi goudbruin zijn.
4
Meng de uitgelekte spaghetti met de boerenkool, de kikkererwten en de grofverkruimelde feta. Voeg 2 el olijfolie toe, breng verder op smaak en serveer.
1
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
2
Verwijder de dikke nerven van de boerenkool en snijd de blaadjes in stukken. Fruit ze 1 min. in een grote sauteerpan met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje stoven. Voeg de azijn toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie en de paprika. Meng regelmatig tot ze mooi goudbruin zijn.
4
Meng de uitgelekte spaghetti met de boerenkool, de kikkererwten en de grofverkruimelde feta. Voeg 2 el olijfolie toe, breng verder op smaak en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 230 kcal - Vetten: 9,6 g - Koolhydraten: 25 g - Vezels: 4,1 g - Eiwitten: 8,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 230 kcal - Vetten: 9,6 g - Koolhydraten: 25 g - Vezels: 4,1 g - Eiwitten: 8,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pasta | Spaghetti

365

Pasta | Spaghetti

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Kikkererwten

Bonduelle

Kikkererwten

130 gr

€1,85

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€5,51