Recept zoekresultatenKalfskoteletten met champignons en Marsala
Recept zoekresultatenKalfskoteletten met champignons en Marsala
  • Kalfskoteletten met champignons en Marsala
    Nutri-Score B

Kalfskoteletten met champignons en Marsala

Kalfskoteletten met champignons en MarsalaB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 kalfskoteletten
  • 500 g Parijse champignons
  • 15 cl kalfsfond
  • 15 cl verse room
  • 15 cl Marsala
  • 6 blaadjes salie
  • 1/2 citroen
  • 1 g boter
  • 3 e.l. olijfolie
  • zout
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 4 kalfskoteletten
  • 500 g Parijse champignons
  • 15 cl kalfsfond
  • 15 cl verse room
  • 15 cl Marsala
  • 6 blaadjes salie
  • 1/2 citroen
  • 1 g boter
  • 3 e.l. olijfolie
  • zout
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen

Begin met koken

: 20 min
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en zet er een ovenschaal in, groot genoeg voor de 4 koteletten.
  2. 2
    Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een pan met 1 el olie en een scheutje citroensap tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
  3. 3
    Doe ondertussen de helft van de boter, 1 el olie en de helft van de gehakte salieblaadjes in een grote braadpan en bak er 2 koteletten aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de 2 andere koteletten. Laat ze in de oven nog 10 min verder bakken.
  4. 4
    Giet ondertussen de Marsala in de braadpan, roer de bakresten los en laat 1 min op hoog vuur inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat nog 1 min inkoken. Doe er dan de room en het bindmiddel bij. Roer met de garde en laat 2 min pruttelen op zacht vuur.
  5. 5
    Voeg de champignons toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
  6. 6
    Serveer de kalfskoteletten met de champignonsaus en verse pasta.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en zet er een ovenschaal in, groot genoeg voor de 4 koteletten.
  2. 2
    Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een pan met 1 el olie en een scheutje citroensap tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
  3. 3
    Doe ondertussen de helft van de boter, 1 el olie en de helft van de gehakte salieblaadjes in een grote braadpan en bak er 2 koteletten aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de 2 andere koteletten. Laat ze in de oven nog 10 min verder bakken.
  4. 4
    Giet ondertussen de Marsala in de braadpan, roer de bakresten los en laat 1 min op hoog vuur inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat nog 1 min inkoken. Doe er dan de room en het bindmiddel bij. Roer met de garde en laat 2 min pruttelen op zacht vuur.
  5. 5
    Voeg de champignons toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
  6. 6
    Serveer de kalfskoteletten met de champignonsaus en verse pasta.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 616; energie (kCal): 148; vetten (g): 9,5; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 3,8; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 597,03
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Kalfslapje
    +/- 212 gr
    +/-€
    4
    87
  • Delhaize Witte champignons | Belgisch
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    89
  • Delhaize Fond | Kalf | Bruin
    22 cl
    3
    99
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    09
  • Florio Marsala Dolce
    75 cl
    8
    39
  • Santa Maria Kruiden | Salie
    11 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
  • Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    250 gr
    2
    39
  • Reeds in je keuken

  • Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
    16 x 12,5 gr
    2de tegen -50%
    7
    19
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

Totaal:

+/-€26,26