Recept zoekresultatenFazantenfilets met porto en pruimenchutney
Delhaize logo
  • Fazantenfilets met porto en pruimenchutney
    A

Fazantenfilets met porto en pruimenchutney

Fazantenfilets met porto en pruimenchutneyA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 dubbele fazantenfilets met vel (± 600 g)
  • 4 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 1 volle el bloem
  • 2 dl rode porto
  • 5 cl witte wijn
  • 2,2 dl verse lichte gevogeltefond (x2)
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes oregano
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kl zwarte peperbollen
  • peper en zout
  • 1 kg pruimen (naar keuze) (voor de pruimenchutney)
  • 2 grote uien (voor de pruimenchutney)
  • 5 el rietsuiker (voor de pruimenchutney)
  • 1 el balsamicoazijn (voor de pruimenchutney)
  • 2 el olijfolie (voor de pruimenchutney)
  • 1 takje rozemarijn (voor de pruimenchutney)
  • 2 kleine teentjes knoflook (voor de pruimenchutney)
  • 1 kl kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix’ Market Fresh (voor de pruimenchutney)
  • peper en zout (voor de pruimenchutney)
  • 2 dubbele fazantenfilets met vel (± 600 g)
  • 4 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 1 volle el bloem
  • 2 dl rode porto
  • 5 cl witte wijn
  • 2,2 dl verse lichte gevogeltefond (x2)
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes oregano
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kl zwarte peperbollen
  • peper en zout

Begin met koken

30 min. + 20 min. de cuisson
1
Préparez le chutney : faites revenir les oignons taillés en lamelles 5 min. à feu doux dans un poêlon contenant l’huile d’olive. Ajoutez les gousses d’ail émincées, les prunes (dénoyautées et coupées en quartiers), le romarin, les épices à vin chaud, du poivre et du sel. Couvrez et laissez mijoter 5 min. Retirez le couvercle et poursuivez la cuisson 15 min. Ajoutez le sucre et le vinaigre. Rectifiez l’assaisonnement et laissez mijoter encore 2 min.
2
D’autre part, préchauffez le four à 170°C . Faites dorer rapidement les filets de faisan divisés en 2, à feu vif, dans une poêle avec l’huile et la moitié du beurre. Poivrez et salez. Disposez-les dans un plat avec les échalotes entières épluchées, les gousses d’ail entières non pelées, le fond de volaille, le thym, l’origan, le laurier et le poivre noir. Faites cuire 20 min. au four, en arrosant de temps en temps. Sortez le plat du four, baissez la température à 50°C en laissant la porte ouverte.
3
Récupérez la moitié des échalotes dans le plat de cuisson et émincez-les. Faites-les revenir à feu doux dans un poêlon, avec le reste du beurre et la farine. Mélangez 2 min., puis tout en fouettant, ajoutez le vin blanc, le porto et le jus de cuisson filtré. Faites réduire de moitié à feu vif. Couvrez les filets de faisan de papier alu et tenez-les au chaud au four, à 50 °C. Ajoutez un trait de jus de citron dans la sauce et rectifiez l’assaisonnement.
4
Taillez les filets de faisan en tranches et assaisonnez-les légèrement. Servez-les avec la sauce et le chutney. Complétez éventuellement avec des grenailles rôties.
1
Préparez le chutney : faites revenir les oignons taillés en lamelles 5 min. à feu doux dans un poêlon contenant l’huile d’olive. Ajoutez les gousses d’ail émincées, les prunes (dénoyautées et coupées en quartiers), le romarin, les épices à vin chaud, du poivre et du sel. Couvrez et laissez mijoter 5 min. Retirez le couvercle et poursuivez la cuisson 15 min. Ajoutez le sucre et le vinaigre. Rectifiez l’assaisonnement et laissez mijoter encore 2 min.
2
D’autre part, préchauffez le four à 170°C . Faites dorer rapidement les filets de faisan divisés en 2, à feu vif, dans une poêle avec l’huile et la moitié du beurre. Poivrez et salez. Disposez-les dans un plat avec les échalotes entières épluchées, les gousses d’ail entières non pelées, le fond de volaille, le thym, l’origan, le laurier et le poivre noir. Faites cuire 20 min. au four, en arrosant de temps en temps. Sortez le plat du four, baissez la température à 50°C en laissant la porte ouverte.
3
Récupérez la moitié des échalotes dans le plat de cuisson et émincez-les. Faites-les revenir à feu doux dans un poêlon, avec le reste du beurre et la farine. Mélangez 2 min., puis tout en fouettant, ajoutez le vin blanc, le porto et le jus de cuisson filtré. Faites réduire de moitié à feu vif. Couvrez les filets de faisan de papier alu et tenez-les au chaud au four, à 50 °C. Ajoutez un trait de jus de citron dans la sauce et rectifiez l’assaisonnement.
4
Taillez les filets de faisan en tranches et assaisonnez-les légèrement. Servez-les avec la sauce et le chutney. Complétez éventuellement avec des grenailles rôties.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 766; energie (kCal): 182; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 23,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 3,2; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1301,3
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 766; energie (kCal): 182; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 23,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 3,2; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1301,3
Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fazant
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pruim
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix’ Market Fresh (voor de pruimenchutney)
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bloem | Wit brood
Soubry Bloem | Wit brood
2 kg
2de tegen -40%
3
19
Porto | Ruby 19% alc
Cruz Porto | Ruby 19% alc
75 cl
2de tegen -50%
9
95
Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -40%
34
99
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2de tegen -50%
2
59
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
2
15
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55

Reeds in je keuken

Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    €77,00