Recept zoekresultatenEendenborstfilets met sinaasappel
Delhaize logo
  • Eendenborstfilets met sinaasappel
    B
Eendenborstfilets met sinaasappelB

Eendenborstfilets met sinaasappel

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 eendenborsten
  • 4 sinaasappelen
  • 6 el honing
  • 15 g boter
  • 4 takjes tijm
  • peper
  • 2 eendenborsten
  • 4 sinaasappelen
  • 6 el honing
  • 15 g boter
  • 4 takjes tijm
  • peper

Begin met koken

: 35 min.
1
Haal de eendenborstfilets 30 min. op voorhand uit de koelkast. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een grote kom om het sap op te vangen. Plaats een zeef op de kom en laat er de partjes in uitlekken.
2
Snijd wat vet weg van de rand van de filets en maak inkervingen in de rest van het vet zonder in het vlees zelf te snijden. Kruid ze met peper en zout. Leg de filets met de velkant naar onder in een braadpan met de gesmolten boter. Bak de velkant kort goudbruin, draai de eendenborstfilets om en voeg de helft van de tijm toe. Besprenkel met honing en laat 5 min. op een vrij hoog vuur karamelliseren. Giet er het sinaasappelsap bij, roer de aanbaksels los en voeg de sinaasappelpartjes toe. Laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen en besprenkel het vlees regelmatig met het braadvocht.
3
Leg de eendenborstfilets op een snijplank, bedek ze met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Snijd de filets in sneetjes en dien ze meteen op, met de saus. Werk af met tijm.
1
Haal de eendenborstfilets 30 min. op voorhand uit de koelkast. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een grote kom om het sap op te vangen. Plaats een zeef op de kom en laat er de partjes in uitlekken.
2
Snijd wat vet weg van de rand van de filets en maak inkervingen in de rest van het vet zonder in het vlees zelf te snijden. Kruid ze met peper en zout. Leg de filets met de velkant naar onder in een braadpan met de gesmolten boter. Bak de velkant kort goudbruin, draai de eendenborstfilets om en voeg de helft van de tijm toe. Besprenkel met honing en laat 5 min. op een vrij hoog vuur karamelliseren. Giet er het sinaasappelsap bij, roer de aanbaksels los en voeg de sinaasappelpartjes toe. Laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen en besprenkel het vlees regelmatig met het braadvocht.
3
Leg de eendenborstfilets op een snijplank, bedek ze met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Snijd de filets in sneetjes en dien ze meteen op, met de saus. Werk af met tijm.
Nutritionele informatie
B
Energie: 459 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Borst| Eend

Delhaize

Borst| Eend

2 × +/- 350 gr

+/-€23,10

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Totaal:
+/-€36,82