Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenAspergekroketten
Delhaize logo
  • Aspergekroketten
    C

Aspergekroketten

AspergekrokettenC
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 eieren
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 kleine ui
  • 1,5 citroenen
  • 150 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 g boter
  • 1 friteuse
  • 6 takjes peterselie
  • 1/2 bussel bieslook
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper
  • 2 eieren
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 kleine ui
  • 1,5 citroenen
  • 150 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 g boter
  • 1 friteuse
  • 6 takjes peterselie
  • 1/2 bussel bieslook
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper

Begin met koken

: 1 u. (+ 14 u. koeltijd)
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 25 g gesmolten boter. Fruit ze gedurende 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 5 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Je hebt 5 dl nodig (voeg indien nodig een beetje water toe).
2
Snijd de asperges in kleine blokjes en kook ze 4 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
3
Smelt 100 g boter in een kookpot, bestuif met 100 g bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur, roer er een scheutje citroensap en de gehakte bieslook onder. Voeg de uitgelekte aspergeblokjes toe, meng en breng verder op smaak.
4
Bedek een grote schaal met bakpapier, verdeel er de bereiding over met een ijsschep (12 stuks), dek af en laat 12 u in de koelkast rusten.
5
Meng de eieren met peper en zout. Rol de balletjes in de rest van de bloem, haal ze door de losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Laat ze minstens 2 u. in de koelkast rusten.
6
Bak de kroketjes goudbruin in de hete frituurolie (180°C). Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met citroenpartjes en peterselie.
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 25 g gesmolten boter. Fruit ze gedurende 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 5 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Je hebt 5 dl nodig (voeg indien nodig een beetje water toe).
2
Snijd de asperges in kleine blokjes en kook ze 4 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
3
Smelt 100 g boter in een kookpot, bestuif met 100 g bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur, roer er een scheutje citroensap en de gehakte bieslook onder. Voeg de uitgelekte aspergeblokjes toe, meng en breng verder op smaak.
4
Bedek een grote schaal met bakpapier, verdeel er de bereiding over met een ijsschep (12 stuks), dek af en laat 12 u in de koelkast rusten.
5
Meng de eieren met peper en zout. Rol de balletjes in de rest van de bloem, haal ze door de losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Laat ze minstens 2 u. in de koelkast rusten.
6
Bak de kroketjes goudbruin in de hete frituurolie (180°C). Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met citroenpartjes en peterselie.
Nutritionele informatie
C
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 428 kcal • Vetten: 29 g • Koolhydraten: 32 g • Vezels: 3 g • Eiwitten: 8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 428 kcal • Vetten: 29 g • Koolhydraten: 32 g • Vezels: 3 g • Eiwitten: 8 g
Belgisch
Vegetarisch
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Witte asperges | 16+
Delhaize Witte asperges | 16+
500 gr
11
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bouillon | Groenten | 12x28 | Bio
Knorr Bouillon | Groenten | 12x28 | Bio
120 gr
3+1 gratis
Bio
    2
    89
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
    Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
    Solo Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
    4 x 250 gr
    9
    29
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Kruiden | Laurierblaadjes
    Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    2 × 4 gr
    2
    15

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Bloem | Fijngebak
    Anco Bloem | Fijngebak
    1 kg
    2de tegen -50%
    1
    29
    Paneermeel
    Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Totaal:
    €39,42