Recept zoekresultatenStoofpot van fazant met witloof in de oven en waaieraardappelen met gerookt spek
Delhaize logo
  • Stoofpot van fazant met witloof in de oven en waaieraardappelen met gerookt spek
    A
Stoofpot van fazant met witloof in de oven en waaieraardappelen met gerookt spekA

Stoofpot van fazant met witloof in de oven en waaieraardappelen met gerookt spek

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 fazant
  • 14 sneden ontbijtspek
  • 700 g kleine witloofstronken
  • 4 uien
  • 8 grote voorgekookte aardappelen in de schil
  • 10 blaadjes laurier
  • 10 takjes tijm
  • 10 cl verse room (facultatief)
  • 20 cl bruin bier
  • 30 cl gevogeltefond
  • 1 el honing
  • 50 g gezouten boter
  • olijfolie
  • peper
  • 1 fazant
  • 14 sneden ontbijtspek
  • 700 g kleine witloofstronken
  • 4 uien
  • 8 grote voorgekookte aardappelen in de schil
  • 10 blaadjes laurier
  • 10 takjes tijm
  • 10 cl verse room (facultatief)
  • 20 cl bruin bier
  • 30 cl gevogeltefond
  • 1 el honing
  • 50 g gezouten boter
  • olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 1U
1
Verwarm de oven voor op ovenstand 6/7 - 200°C. Snijd het spek in reepjes van 3 cm en leg de helft opzij.
2
Bak de fazant langs alle kanten aan in 20 g boter tot hij een mooi kleurtje heeft. Breng op smaak en leg hem in een ovalen stoofpan die in de oven kan. Schik er de stronkjes witloof rond, samen met de helft van het spek, het bier, de gevogeltefond, de honing, 2 takjes tijm en 2 laurierblaadjes. Dek af en laat 45 min. garen in de oven.
3
Neem de aardappelen in de schil en maak er overlangs fijne sneetjes in zonder tot op de bodem te gaan. Nu kan je ze in waaiervorm openen. Stop een stukje spek tussen elk plakje en voeg aan elke aardappel een laurierblaadje en een takje tijm toe. Bestrooit licht met peper en zout. Schil de uien en snijd ze in tweeën. Leg ze met het snijvlak naar beneden in een ovenschaal, samen met de aardappelen. Doe er 30 g boter in kleine stukjes bij, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet gedurende 20 min. in de oven. Haal dan de uien eruit en laat nog 10 min. verder garen.
4
Haal de fazant uit de stoofpan en houd hem warm. Verwijder de tijm en de laurier uit de saus en voeg eventueel wat room toe. Laat even inkoken op een hoog vuur.
5
Serveer de in stukken gesneden fazant met de uien, de aardappelen en het witloof.
1
Verwarm de oven voor op ovenstand 6/7 - 200°C. Snijd het spek in reepjes van 3 cm en leg de helft opzij.
2
Bak de fazant langs alle kanten aan in 20 g boter tot hij een mooi kleurtje heeft. Breng op smaak en leg hem in een ovalen stoofpan die in de oven kan. Schik er de stronkjes witloof rond, samen met de helft van het spek, het bier, de gevogeltefond, de honing, 2 takjes tijm en 2 laurierblaadjes. Dek af en laat 45 min. garen in de oven.
3
Neem de aardappelen in de schil en maak er overlangs fijne sneetjes in zonder tot op de bodem te gaan. Nu kan je ze in waaiervorm openen. Stop een stukje spek tussen elk plakje en voeg aan elke aardappel een laurierblaadje en een takje tijm toe. Bestrooit licht met peper en zout. Schil de uien en snijd ze in tweeën. Leg ze met het snijvlak naar beneden in een ovenschaal, samen met de aardappelen. Doe er 30 g boter in kleine stukjes bij, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet gedurende 20 min. in de oven. Haal dan de uien eruit en laat nog 10 min. verder garen.
4
Haal de fazant uit de stoofpan en houd hem warm. Verwijder de tijm en de laurier uit de saus en voeg eventueel wat room toe. Laat even inkoken op een hoog vuur.
5
Serveer de in stukken gesneden fazant met de uien, de aardappelen en het witloof.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 443; energie (kCal): 106; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 897,82
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 443; energie (kCal): 106; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 897,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

3 × 100 gr

€6,87

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

2 × 650 gr

€7,18

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

4 × 16 gr

€26,20

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Bruin bier | 11,5% alc

Monte Cristo

Bruin bier | 11,5% alc

33 cl

€3,45

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€58,91