Recept zoekresultatenEendenborstfilet met brunoise van winterse groenten
Delhaize logo
  • Eendenborstfilet met brunoise van winterse groenten
    A

Eendenborstfilet met brunoise van winterse groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Eendenborstfilet met brunoise van winterse groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 Gressinghameendenborstfilets
  • 3 boterrapen
  • 3 pastinaken
  • 3 rode bieten
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 snuifje Indische curry
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 3 el sojasaus
  • 3 el honing
  • 2 eetlepels boter
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Kruiden | Chili | Poeder
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    41 gr
    80,24 €/kg
    €3,29
    S2009113008000080000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Schil de boterrapen, de pastinaken en de rode bieten en snijd in brunoise (= kleine blokjes van 1 cm op 1 cm). Blancheer iedere groente gedurende 2 min. in kokend gezouten water, maar wel apart zodat elke groente zijn mooie frisse kleur behoudt. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Bak vervolgens iedere groente apart kort op in wat boter met telkens een andere kruiding. De pastinaak kruid je met peper, zout en verse tijm, de brunoise van boterraap met zout en Indische curry en de rode biet bak je op met 2/3 van de sojasaus, 2/3 van de honing en het chilipoeder.
    3. Bereid de saus. Hiervoor haal je de blokjes rode biet uit de pan en zet je ze even apart. Blus de pan met de gevogeltebouillon, de resterende sojasaus en honing. Laat even inkoken tot de gewenste dikte.
    4. Verwijder de vliesjes van de eend met een mes en snijd het overtollige vet van de zijkanten van de filets. Snijd 3 inkepingen in het vet van de eend zodat de warmte goed tot in het vlees doordringt tijdens het bakken. Korst de eendenfilets 3 min. langs beide kanten in een pan zonder vetstof. Start met de vetkant, draai daarna om en bak nog even verder op de vleeskant. Gaar het vlees daarna verder in de voorverwarmde oven gedurende 8 min. Haal het vlees uit de oven en laat nog 5 min rusten alvorens aan te snijden.
    5. Verdeel de brunoise over de borden. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en schik deze op de groenten. Werk af met de saus en een takje tijm.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 93; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 604,69
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Eendenborstfilet met brunoise van winterse groenten
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Kruiden | Chili | Poeder
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    41 gr
    80,24 €/kg
    €3,29
    S2009113008000080000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000