Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenEendenborstbrochettes met appel en quinoa
Delhaize logo
  • Eendenborstbrochettes met appel en quinoa

Eendenborstbrochettes met appel en quinoa

Eendenborstbrochettes met appel en quinoa
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 Gressinghameendenborstfilets
  • 3 wortelen
  • 1 prei
  • 2 sjalotten
  • 2 appelen
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 250 g quinoa
  • 5 dl groentebouillon
  • 250 g cashewnoten
  • 1 el hazelnootolie
  • 1 el arachideolie
  • 1 el boter
  • peper
  • 2 Gressinghameendenborstfilets
  • 3 wortelen
  • 1 prei
  • 2 sjalotten
  • 2 appelen
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 250 g quinoa
  • 5 dl groentebouillon
  • 250 g cashewnoten
  • 1 el hazelnootolie
  • 1 el arachideolie
  • 1 el boter
  • peper

Begin met koken

: 30 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd elke eendenborstfilet in 4 stukken. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 partjes. Besprenkel de stukjes appel met het citroensap zodat ze minder snel verkleuren.
3
Zet een pan op het vuur met de boter en korst de stukjes eendenborst rondom. Bak daarna in dezelfde pan de partjes appel.
4
Bereid de brochettes: rijg de stukjes gebakken eend en appel afwisselend op de spiesjes.
5
Gaar de brochettes verder in de voorverwarmde oven gedurende 10 min.
6
Kook ondertussen de quinoa gaar in de groentebouillon volgens de instructies op de verpakking. Laat zeer goed uitlekken.
7
Schil de wortelen en snijd in zeer fijne blokjes zodat ze bijna de grootte hebben van de quinoa. Doe hetzelfde met de prei en de sjalotten. Hak cashewnoten ook heel fijn en rooster ze in een antifkleefpan.
8
Haal de noten uit de pan en giet de arachideolie in de pan. Stoof de groentjes er kort in aan. Voeg de quinoa en de geroosterde noten toe en kruid stevig met peper en zout. Parfumeer met hazelnootolie.
9
Serveer de eendenborstbrochettes met de quinoa.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd elke eendenborstfilet in 4 stukken. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 partjes. Besprenkel de stukjes appel met het citroensap zodat ze minder snel verkleuren.
3
Zet een pan op het vuur met de boter en korst de stukjes eendenborst rondom. Bak daarna in dezelfde pan de partjes appel.
4
Bereid de brochettes: rijg de stukjes gebakken eend en appel afwisselend op de spiesjes.
5
Gaar de brochettes verder in de voorverwarmde oven gedurende 10 min.
6
Kook ondertussen de quinoa gaar in de groentebouillon volgens de instructies op de verpakking. Laat zeer goed uitlekken.
7
Schil de wortelen en snijd in zeer fijne blokjes zodat ze bijna de grootte hebben van de quinoa. Doe hetzelfde met de prei en de sjalotten. Hak cashewnoten ook heel fijn en rooster ze in een antifkleefpan.
8
Haal de noten uit de pan en giet de arachideolie in de pan. Stoof de groentjes er kort in aan. Voeg de quinoa en de geroosterde noten toe en kruid stevig met peper en zout. Parfumeer met hazelnootolie.
9
Serveer de eendenborstbrochettes met de quinoa.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hazelnootolie
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kip | Gekookt en gerookt
Delhaize Filet | Kip | Gekookt en gerookt
90 gr
4
79
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Preibundel
Delhaize Preibundel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    49
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Quinoa | Kookbuiltjes
    Bosto Quinoa | Kookbuiltjes
    4 x 75 gr
    5
    05
    Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
    120 gr
    3+1 gratis
    2
    25
    Granola | Cashewnoten
    Sandra Bekkari Granola | Cashewnoten
    300 gr
    -50% Online
    3
    82
    €7,65

    Reeds in je keuken

    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    09
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Totaal:
    €29,59