Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Delhaize logo
  • Rundsbouillon

Rundsbouillon

door Peter Goossens
Rundsbouillon
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1,5 kg rundsnek
  • 4 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 350 g selder
  • 2 uien
  • 5 g verse tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 l water
  • peper
  • 2 pastinaken
  • 400 g blonde linzen bio
  • 2 el sojasaus
  • 25 g verse peterselie
  • 1,5 kg rundsnek
  • 4 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 350 g selder
  • 2 uien
  • 5 g verse tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 l water
  • peper
  • 2 pastinaken
  • 400 g blonde linzen bio
  • 2 el sojasaus
  • 25 g verse peterselie

Begin met koken

20 min. + 2 u 30 min. gaartijd
1
Hak 1/2 van de wortelen, de prei, de uien en de selder grof.
2
Zet een pot op het vuur met het water, het vlees, de wortelen, prei, uien, selder, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Kruid goed bij met zout en peper. Laat 2 u garen zonder deksel op een zacht vuur. Haal het vlees eruit en pluk het tot kleine stukjes.<br /> Laat de bouillon zonder het vlees nog eens 30 min. sudderen en zeef het.
3
Maak de garnituur: snijd 1/2 van de wortelen en pastinaken in brunoise. Hak de peterselie fijn.
4
Gaar de linzen in de bouillon volgens de instructies op de verpakking. Voeg, als ze bijna klaar zijn, de brunoise van wortel en pastinaak en de stukjes vlees toe en kook ± 10 min. tot de groenten beetgaar zijn.
5
Voeg net voor het opdienen de sojasaus toe en dien op met de fijngehakte peterselie.
1
Hak 1/2 van de wortelen, de prei, de uien en de selder grof.
2
Zet een pot op het vuur met het water, het vlees, de wortelen, prei, uien, selder, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Kruid goed bij met zout en peper. Laat 2 u garen zonder deksel op een zacht vuur. Haal het vlees eruit en pluk het tot kleine stukjes.<br /> Laat de bouillon zonder het vlees nog eens 30 min. sudderen en zeef het.
3
Maak de garnituur: snijd 1/2 van de wortelen en pastinaken in brunoise. Hak de peterselie fijn.
4
Gaar de linzen in de bouillon volgens de instructies op de verpakking. Voeg, als ze bijna klaar zijn, de brunoise van wortel en pastinaak en de stukjes vlees toe en kook ± 10 min. tot de groenten beetgaar zijn.
5
Voeg net voor het opdienen de sojasaus toe en dien op met de fijngehakte peterselie.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht