Delhaize logo
  • Rundsbouillon

Rundsbouillon

door Peter Goossens
Rundsbouillon
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1,5 kg rundsnek
  • 4 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 350 g selder
  • 2 uien
  • 5 g verse tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 l water
  • peper
  • 2 pastinaken
  • 400 g blonde linzen bio
  • 2 el sojasaus
  • 25 g verse peterselie
  • 1,5 kg rundsnek
  • 4 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 350 g selder
  • 2 uien
  • 5 g verse tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 l water
  • peper
  • 2 pastinaken
  • 400 g blonde linzen bio
  • 2 el sojasaus
  • 25 g verse peterselie

Begin met koken

20 min. + 2 u 30 min. gaartijd
1
Hak 1/2 van de wortelen, de prei, de uien en de selder grof.
2
Zet een pot op het vuur met het water, het vlees, de wortelen, prei, uien, selder, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Kruid goed bij met zout en peper. Laat 2 u garen zonder deksel op een zacht vuur. Haal het vlees eruit en pluk het tot kleine stukjes.<br /> Laat de bouillon zonder het vlees nog eens 30 min. sudderen en zeef het.
3
Maak de garnituur: snijd 1/2 van de wortelen en pastinaken in brunoise. Hak de peterselie fijn.
4
Gaar de linzen in de bouillon volgens de instructies op de verpakking. Voeg, als ze bijna klaar zijn, de brunoise van wortel en pastinaak en de stukjes vlees toe en kook ± 10 min. tot de groenten beetgaar zijn.
5
Voeg net voor het opdienen de sojasaus toe en dien op met de fijngehakte peterselie.
1
Hak 1/2 van de wortelen, de prei, de uien en de selder grof.
2
Zet een pot op het vuur met het water, het vlees, de wortelen, prei, uien, selder, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Kruid goed bij met zout en peper. Laat 2 u garen zonder deksel op een zacht vuur. Haal het vlees eruit en pluk het tot kleine stukjes.<br /> Laat de bouillon zonder het vlees nog eens 30 min. sudderen en zeef het.
3
Maak de garnituur: snijd 1/2 van de wortelen en pastinaken in brunoise. Hak de peterselie fijn.
4
Gaar de linzen in de bouillon volgens de instructies op de verpakking. Voeg, als ze bijna klaar zijn, de brunoise van wortel en pastinaak en de stukjes vlees toe en kook ± 10 min. tot de groenten beetgaar zijn.
5
Voeg net voor het opdienen de sojasaus toe en dien op met de fijngehakte peterselie.
Nutritionele informatie
Energie: 563 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Chateaubriand | Rund | Belgisch
Delhaize Chateaubriand | Rund | Belgisch
5 × +/- 300 gr
-20%
+/-€
5
64
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
1
55
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Laurierblaadjes
Delhaize Laurierblaadjes
15 gr
1
35
Verse look
Delhaize Verse look
2 × 140 gr
2
29
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
300 gr
2
19
Linzen | 2+1
Bonduelle Linzen | 2+1
3 x 160 gr
Promo
3
58
Saus | Soja | Tamari
Saitaku Saus | Soja | Tamari
150 gr
3
79
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles
Chaudfontaine Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles
6 x 1,5 l
2 = -25% | 3 = -33%
5
89
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
45 gr
1
29
Totaal:
+/-€53,59