Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Delhaize logo
  • Rundsbouillon
Rundsbouillon

Rundsbouillon

door Peter Goossens
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 1,5 kg rundsnek
  • 4 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 350 g selder
  • 2 uien
  • 5 g verse tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 l water
  • peper
  • 2 pastinaken
  • 400 g blonde linzen bio
  • 2 el sojasaus
  • 25 g verse peterselie
  • 1,5 kg rundsnek
  • 4 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 350 g selder
  • 2 uien
  • 5 g verse tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 l water
  • peper
  • 2 pastinaken
  • 400 g blonde linzen bio
  • 2 el sojasaus
  • 25 g verse peterselie

Begin met koken

20 min. + 2 u 30 min. gaartijd
1
Hak 1/2 van de wortelen, de prei, de uien en de selder grof.
2
Zet een pot op het vuur met het water, het vlees, de wortelen, prei, uien, selder, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Kruid goed bij met zout en peper. Laat 2 u garen zonder deksel op een zacht vuur. Haal het vlees eruit en pluk het tot kleine stukjes.<br /> Laat de bouillon zonder het vlees nog eens 30 min. sudderen en zeef het.
3
Maak de garnituur: snijd 1/2 van de wortelen en pastinaken in brunoise. Hak de peterselie fijn.
4
Gaar de linzen in de bouillon volgens de instructies op de verpakking. Voeg, als ze bijna klaar zijn, de brunoise van wortel en pastinaak en de stukjes vlees toe en kook ± 10 min. tot de groenten beetgaar zijn.
5
Voeg net voor het opdienen de sojasaus toe en dien op met de fijngehakte peterselie.
1
Hak 1/2 van de wortelen, de prei, de uien en de selder grof.
2
Zet een pot op het vuur met het water, het vlees, de wortelen, prei, uien, selder, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Kruid goed bij met zout en peper. Laat 2 u garen zonder deksel op een zacht vuur. Haal het vlees eruit en pluk het tot kleine stukjes.<br /> Laat de bouillon zonder het vlees nog eens 30 min. sudderen en zeef het.
3
Maak de garnituur: snijd 1/2 van de wortelen en pastinaken in brunoise. Hak de peterselie fijn.
4
Gaar de linzen in de bouillon volgens de instructies op de verpakking. Voeg, als ze bijna klaar zijn, de brunoise van wortel en pastinaak en de stukjes vlees toe en kook ± 10 min. tot de groenten beetgaar zijn.
5
Voeg net voor het opdienen de sojasaus toe en dien op met de fijngehakte peterselie.
Nutritionele informatie
Energie: 563 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Stoofvlees | 1ste keuze  | Rund | Belgisch

Delhaize

Stoofvlees | 1ste keuze | Rund | Belgisch

3 × +/- 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€21,75

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Prei | Fijngesneden

Delhaize

Prei | Fijngesneden

300 gr

€1,69

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Knoflook | Netje

Delhaize

Knoflook | Netje

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Geschoonde pastinaak

Delhaize

Geschoonde pastinaak

300 gr

€1,99

Linzen | Rood | Bio

Delhaize

Linzen | Rood | Bio

450 gr

Bio

€2,49

Saus | Soja

Kikkoman

Saus | Soja

25 cl

€5,69

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 50 cl

€4,69

Totaal:
+/-€44,15