Recept zoekresultatenCurry van kip met linzen
Delhaize logo
  • Curry van kip met linzen
    A
Curry van kip met linzenA

Curry van kip met linzen

Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g kippengehakt
  • 1 citroen
  • 1 paksoi
  • 325 g biowortelen
  • 1/2 bloemkool
  • 4 uien
  • 2 blikken gepelde tomatenblokjes met sap (2 x 400 g)
  • 250 g blonde linzen
  • 240 g basmatirijst
  • 2,5 ml kokosmelk
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 5 cm gember
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 5 el kurkuma
  • peper en zout
  • 400 g kippengehakt
  • 1 citroen
  • 1 paksoi
  • 325 g biowortelen
  • 1/2 bloemkool
  • 4 uien
  • 2 blikken gepelde tomatenblokjes met sap (2 x 400 g)
  • 250 g blonde linzen
  • 240 g basmatirijst
  • 2,5 ml kokosmelk
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 5 cm gember
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder

Begin met koken

: 40 min.
1
Doe de linzen in een kookpot koud water, breng ze aan de kook en laat ze 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur en zet het deksel op de pan.
2
Fruit de gesnipperde uien op een matig vuurtje in een stoofpan, met de olijfolie, de komijn en de koriander. Voeg het kippengehakt toe en fruit tot alles goudbruin is. Voeg de tomatenblokjes, de kurkuma, cayennepeper (naar eigen smaak) en de kokosmelk toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
3
Verwijder het uiteinde van de paksoi, snijd hem in 2 en dompel het wit in een kookpot kokend gezouten water. Voeg het groen van de paksoi na 2 min toe en laat nog 2 min. koken. Haal de paksoi met een schuimspaan uit de kookpot en laat hem schrikken in ijskoud water. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en vervolgens in stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze, samen met de wortelen, gedurende 6 min. in het kokende water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
4
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Voeg het sap van de citroen en van de gember toe in de stoofpan, samen met de uitgelekte linzen en de groenten.
6
Breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen. Werk af met verse koriander en serveer heel warm.
1
Doe de linzen in een kookpot koud water, breng ze aan de kook en laat ze 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur en zet het deksel op de pan.
2
Fruit de gesnipperde uien op een matig vuurtje in een stoofpan, met de olijfolie, de komijn en de koriander. Voeg het kippengehakt toe en fruit tot alles goudbruin is. Voeg de tomatenblokjes, de kurkuma, cayennepeper (naar eigen smaak) en de kokosmelk toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
3
Verwijder het uiteinde van de paksoi, snijd hem in 2 en dompel het wit in een kookpot kokend gezouten water. Voeg het groen van de paksoi na 2 min toe en laat nog 2 min. koken. Haal de paksoi met een schuimspaan uit de kookpot en laat hem schrikken in ijskoud water. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en vervolgens in stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze, samen met de wortelen, gedurende 6 min. in het kokende water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
4
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Voeg het sap van de citroen en van de gember toe in de stoofpan, samen met de uitgelekte linzen en de groenten.
6
Breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen. Werk af met verse koriander en serveer heel warm.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 417; energie (kCal): 99; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 960,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 417; energie (kCal): 99; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 960,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Indiaas
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

Delhaize

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€0,92

Linzen | Rood | Bio

Delhaize

Linzen | Rood | Bio

450 gr

Bio

€2,49

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

Bosto

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

2 x 200 gr

€3,49

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,63

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Totaal:
€22,49