Recept zoekresultatenCupcakes met appel en appelmoes
Recept zoekresultatenCupcakes met appel en appelmoes
Delhaize logo
D

Cupcakes met appel en appelmoes

Cupcakes met appel en appelmoesD
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g bloem
  • 250 g bruine suiker
  • 10 cl appelsap
  • 10 cl melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 2 druppels vanille-extract
  • 150 g mascarpone
  • 50 g bloemsuiker
  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 10 cl water
  • 3 eieren
  • 3 gekke appelen
  • 250 g bloem
  • 250 g bruine suiker
  • 10 cl appelsap
  • 10 cl melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 2 druppels vanille-extract
  • 150 g mascarpone
  • 50 g bloemsuiker
  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 10 cl water
  • 3 eieren
  • 3 gekke appelen

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Schil 1/3 van de appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Vermeng het in een kom met het appelsap.
  3. 3
    Meng de bloem, de suiker en de boter tot een zanderig deeg. Voeg één voor één de eieren toe en roer goed door. Voeg hierbij de melk, de geraspte appel en het appelsap, de gist en het zout.
  4. 4
    Leg papieren cupcakevormpjes in het bakblik. Stort het deeg in de vormpjes en zet gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een houten vleesprikker in het midden van één van de cakejes te prikken. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  5. 5
    Schil 2/3 van de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Laat de appelen koken met het water en twee druppels vanille-extract. Laat ze koken op een zacht vuur en roer af en toe, tot het fruit zacht en alle vloeistof verdampt is. Laat nog iets meer dan vijf minuten doorkoken tot de compote goed droog is. Mix.
  6. 6
    Meng de mascarpone met de bloemsuiker en voeg de appelmoes toe. Serveer de cupcakes met de appelmoes.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Schil 1/3 van de appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Vermeng het in een kom met het appelsap.
  3. 3
    Meng de bloem, de suiker en de boter tot een zanderig deeg. Voeg één voor één de eieren toe en roer goed door. Voeg hierbij de melk, de geraspte appel en het appelsap, de gist en het zout.
  4. 4
    Leg papieren cupcakevormpjes in het bakblik. Stort het deeg in de vormpjes en zet gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een houten vleesprikker in het midden van één van de cakejes te prikken. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  5. 5
    Schil 2/3 van de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Laat de appelen koken met het water en twee druppels vanille-extract. Laat ze koken op een zacht vuur en roer af en toe, tot het fruit zacht en alle vloeistof verdampt is. Laat nog iets meer dan vijf minuten doorkoken tot de compote goed droog is. Mix.
  6. 6
    Meng de mascarpone met de bloemsuiker en voeg de appelmoes toe. Serveer de cupcakes met de appelmoes.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 988; energie (kCal): 236; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 6,2; koolhydraten (g): 31,7; suikers (g): 20,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 332,52
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Ontbijt
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

  • Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    65
  • Innocent Sap | Appel | Vers
    90 cl
    3
    09
  • Campina Melk | 0% V.G.
    6 x 1 l
    11
    29
  • Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    89
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    35
  • Vahiné Aroma | Vanille
    20 cl
    3
    99
  • Delhaize Mascarpone
    250 gr
    1
    65
  • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    89
  • Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    4
    95
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
    850 gr
    Bio
      3
      99
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      39
    • Fleur De Sel Boter | Gezouten
      250 gr
      4
      19

    Totaal:

    €36,73