Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenRed velvet met rode biet
Delhaize logo
  • Red velvet met rode biet
Red velvet met rode biet

Red velvet met rode biet

Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

16 porties
  • 200 g rode bieten
  • 2 eieren
  • 5 cm gember
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 250 g bloem
  • 40 g hazelnoten
  • 2 el cacaopoeder
  • 20 g bakpoeder
  • 250 g bruine suiker
  • 1 el boter
  • 1 dl olijfolie
  • 1 zout
  • 5 cl rodebietensap bio
  • 250 g verse kaas
  • 200 g poedersuiker
  • 50 g zachte boter
  • 200 g rode bieten
  • 2 eieren
  • 5 cm gember
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 250 g bloem
  • 40 g hazelnoten
  • 2 el cacaopoeder
  • 20 g bakpoeder
  • 250 g bruine suiker
  • 1 el boter
  • 1 dl olijfolie
  • 1 zout
  • 5 cl rodebietensap bio
  • 250 g verse kaas
  • 200 g poedersuiker

Begin met koken

: 15 min + 20 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en rasp de bieten. Hak de hazelnoten grof. Schil, rasp en pers de gember voor het sap.
2
Maak de crème: klop met een garde de boter met de verse kaas op en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en het rodebietensap toe. Zet weg in de koelkast.
3
Maak het deeg voor de muffins: klop met een garde de eieren met de bruine suiker op. Voeg de bloem toe, het bakpoeder, het cacaopoeder, de olijfolie, de hazelnootjes, de geraspte rode bieten, het gember- en citroensap, de zeste en een snufje zout. Klop tot een homogeen mengsel.
4
Smeer de muffinvormen met boter in. Vul de muffinvormen halfvol met het deeg en bak ± 20 min in de oven. Als een mes er droog uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
5
Garneer de muffins ten slotte met de crème en houd ze koel tot het opdienen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en rasp de bieten. Hak de hazelnoten grof. Schil, rasp en pers de gember voor het sap.
2
Maak de crème: klop met een garde de boter met de verse kaas op en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en het rodebietensap toe. Zet weg in de koelkast.
3
Maak het deeg voor de muffins: klop met een garde de eieren met de bruine suiker op. Voeg de bloem toe, het bakpoeder, het cacaopoeder, de olijfolie, de hazelnootjes, de geraspte rode bieten, het gember- en citroensap, de zeste en een snufje zout. Klop tot een homogeen mengsel.
4
Smeer de muffinvormen met boter in. Vul de muffinvormen halfvol met het deeg en bak ± 20 min in de oven. Als een mes er droog uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
5
Garneer de muffins ten slotte met de crème en houd ze koel tot het opdienen.
Nutritionele informatie
Energie: 316 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,65

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,49

Cacaopoeder | Plasticdoos

Nesquik

Cacaopoeder | Plasticdoos

300 gr

€2,95

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Ambachtelijk | Verse plattekaas | Mager

De Lelie

Ambachtelijk | Verse plattekaas | Mager

250 gr

€2,09

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Boter | Zacht

Paysan Breton

Boter | Zacht

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Bloem | Vloeiend

Delhaize

Bloem | Vloeiend

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€25,91