Recept zoekresultatenRed velvet met rode biet
Delhaize logo
  • Red velvet met rode biet

Red velvet met rode biet

Red velvet met rode biet
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
16 porties
  • 200 g rode bieten
  • 2 eieren
  • 5 cm gember
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 250 g bloem
  • 40 g hazelnoten
  • 2 el cacaopoeder
  • 20 g bakpoeder
  • 250 g bruine suiker
  • 1 el boter
  • 1 dl olijfolie
  • 1 zout
  • 5 cl rodebietensap bio
  • 250 g verse kaas
  • 200 g poedersuiker
  • 50 g zachte boter
  • 200 g rode bieten
  • 2 eieren
  • 5 cm gember
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 250 g bloem
  • 40 g hazelnoten
  • 2 el cacaopoeder
  • 20 g bakpoeder
  • 250 g bruine suiker
  • 1 el boter
  • 1 dl olijfolie
  • 1 zout
  • 5 cl rodebietensap bio
  • 250 g verse kaas
  • 200 g poedersuiker

Begin met koken

: 15 min + 20 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en rasp de bieten. Hak de hazelnoten grof. Schil, rasp en pers de gember voor het sap.
2
Maak de crème: klop met een garde de boter met de verse kaas op en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en het rodebietensap toe. Zet weg in de koelkast.
3
Maak het deeg voor de muffins: klop met een garde de eieren met de bruine suiker op. Voeg de bloem toe, het bakpoeder, het cacaopoeder, de olijfolie, de hazelnootjes, de geraspte rode bieten, het gember- en citroensap, de zeste en een snufje zout. Klop tot een homogeen mengsel.
4
Smeer de muffinvormen met boter in. Vul de muffinvormen halfvol met het deeg en bak ± 20 min in de oven. Als een mes er droog uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
5
Garneer de muffins ten slotte met de crème en houd ze koel tot het opdienen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en rasp de bieten. Hak de hazelnoten grof. Schil, rasp en pers de gember voor het sap.
2
Maak de crème: klop met een garde de boter met de verse kaas op en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en het rodebietensap toe. Zet weg in de koelkast.
3
Maak het deeg voor de muffins: klop met een garde de eieren met de bruine suiker op. Voeg de bloem toe, het bakpoeder, het cacaopoeder, de olijfolie, de hazelnootjes, de geraspte rode bieten, het gember- en citroensap, de zeste en een snufje zout. Klop tot een homogeen mengsel.
4
Smeer de muffinvormen met boter in. Vul de muffinvormen halfvol met het deeg en bak ± 20 min in de oven. Als een mes er droog uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
5
Garneer de muffins ten slotte met de crème en houd ze koel tot het opdienen.
Nutritionele informatie
Energie: 316 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

Bietensap
5 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bieten | Blokjes
Bonduelle Bieten | Blokjes
2 × 2 x 80 gr
2
89
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Hazelnoten | geroosterd
    Delhaize Hazelnoten | geroosterd
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    39
    Chocoladepoeder | doos
    Nesquik Chocoladepoeder | doos
    300 gr
    3
    59
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    89
    Cassonade | Bruin
    Candico Cassonade | Bruin
    1 kg
    3
    09
    Verse kaas | Natuur | Lactosevrij
    Arla Verse kaas | Natuur | Lactosevrij
    2 × 200 gr
    2de tegen -70%
    3
    65
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    59

    Reeds in je keuken

    Bloem | Fijngebak
    Anco Bloem | Fijngebak
    1 kg
    2de tegen -40%
    1
    29
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €37,29