Recept zoekresultatenKroketten van zoete aardappel, blonde linzen en amandelen
Delhaize logo
  • Kroketten van zoete aardappel, blonde linzen en amandelen
    A

Kroketten van zoete aardappel, blonde linzen en amandelen

Kroketten van zoete aardappel, blonde linzen en amandelenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm (voor de chapelure)
  • 30 g amandelschilfers (voor de chapelure)
  • 30 g paneermeel (voor de chapelure)
  • 1 citroen, de zeste (voor de chapelure)
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 snufje Espelettepeper
  • 3 takjes tijm
  • 2 eieren
  • 200 g parmigiano
  • 1 biocitroen
  • 1 ui
  • 100 g wortelen
  • 200 g zoete aardappelen
  • 240 g blonde linzen bio
  • 30 g bloem
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm (voor de chapelure)
  • 30 g amandelschilfers (voor de chapelure)
  • 30 g paneermeel (voor de chapelure)
  • 1 citroen, de zeste (voor de chapelure)
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 snufje Espelettepeper
  • 3 takjes tijm
  • 2 eieren
  • 200 g parmigiano
  • 1 biocitroen
  • 1 ui
  • 100 g wortelen
  • 200 g zoete aardappelen

Begin met koken

: 1 u + 25 min. kooktijd
1
Snijd de ui en stoof met de helft van de olijfolie aan in een kookpot.
2
Doe de blonde linzen in de pot, voeg koud water toe totdat ze onder staan en breng aan de kook. Voeg geen zout, maar wel het laurierblaadje en de tijm toe.
3
Schil en rasp de wortelen en de zoete aardappelen.
4
Voeg bij de linzen en laat ± 25 min. koken tot alles gaar is. Verwijder de tijm en het laurierblaadje.
5
Giet het water af. Druk de linzen- en groentemengeling goed aan in een handdoek zodat er zoveel mogelijk water wegsijpelt.
6
Voeg de parmigiano en de helft van de eieren toe en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met Espelettepeper, peper en zout.
7
Maak mooie bolletjes van ± 7 cm.
8
Bereid de chapeluremengeling: meng het paneermeel, de amandelschilfers, de citroenzeste en een takje tijm onder elkaar.
9
Klop de andere helft van de eieren op. Rol de bolletjes eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in de chapeluremengeling.
10
Bak in de pan in de rest van de olijfolie. Snijd de citroen in schijfjes en serveer met de kroketten.
1
Snijd de ui en stoof met de helft van de olijfolie aan in een kookpot.
2
Doe de blonde linzen in de pot, voeg koud water toe totdat ze onder staan en breng aan de kook. Voeg geen zout, maar wel het laurierblaadje en de tijm toe.
3
Schil en rasp de wortelen en de zoete aardappelen.
4
Voeg bij de linzen en laat ± 25 min. koken tot alles gaar is. Verwijder de tijm en het laurierblaadje.
5
Giet het water af. Druk de linzen- en groentemengeling goed aan in een handdoek zodat er zoveel mogelijk water wegsijpelt.
6
Voeg de parmigiano en de helft van de eieren toe en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met Espelettepeper, peper en zout.
7
Maak mooie bolletjes van ± 7 cm.
8
Bereid de chapeluremengeling: meng het paneermeel, de amandelschilfers, de citroenzeste en een takje tijm onder elkaar.
9
Klop de andere helft van de eieren op. Rol de bolletjes eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in de chapeluremengeling.
10
Bak in de pan in de rest van de olijfolie. Snijd de citroen in schijfjes en serveer met de kroketten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 754; energie (kCal): 180; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 4,6; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 669,96
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 754; energie (kCal): 180; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 4,6; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 669,96
Vegetarisch
Kids,Brunch
Overig
Bijgerechten