Recept zoekresultatenWortelsoep met noedels en rode curry
Recept zoekresultatenWortelsoep met noedels en rode curry
Delhaize logo
  • Wortelsoep met noedels en rode curry
    Nutri-Score C

Wortelsoep met noedels en rode curry

Wortelsoep met noedels en rode curryC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 zakje (600 g) bevroren wortelschijven
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 250 g rijstnoedels (2 mm)
  • 3 el rode currypasta
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 groentebouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 zakje (600 g) bevroren wortelschijven
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 250 g rijstnoedels (2 mm)
  • 3 el rode currypasta
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 groentebouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
  1. 1
    Doe de wortelschijven, 7,5 dl water en de bouillonblokjes in een kookpot. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat ruim 10 min. zachtjes pruttelen, tot de wortelen heel mals zijn.
  2. 2
    Snijd intussen de ui in halve schijfjes en fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie en de geperste teentjes knoflook. Voeg de rode currypasta toe, samen met de gespoelde en uitgelekte kikkererwten. Fruit enkele minuten op een zacht vuurtje.
  3. 3
    Giet de kokosmelk in de kookpot met de wortelen en mix fijn (met de mixer of in de blender). Giet in de stoofpan met de kikkererwten en laat 5 min. sudderen.
  4. 4
    Overgiet de noedels met kokend water en laat 5 min. rusten. Giet ze af en schep ze (volledig of gedeeltelijk) bij de soep. Maak de soep indien gewenst wat vloeibaarder met een beetje water en breng verder op smaak.
  5. 5
    Dien heel warm op en werk eventueel af met koriander of peterselie. Laat het smaken!
  1. 1
    Doe de wortelschijven, 7,5 dl water en de bouillonblokjes in een kookpot. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat ruim 10 min. zachtjes pruttelen, tot de wortelen heel mals zijn.
  2. 2
    Snijd intussen de ui in halve schijfjes en fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie en de geperste teentjes knoflook. Voeg de rode currypasta toe, samen met de gespoelde en uitgelekte kikkererwten. Fruit enkele minuten op een zacht vuurtje.
  3. 3
    Giet de kokosmelk in de kookpot met de wortelen en mix fijn (met de mixer of in de blender). Giet in de stoofpan met de kikkererwten en laat 5 min. sudderen.
  4. 4
    Overgiet de noedels met kokend water en laat 5 min. rusten. Giet ze af en schep ze (volledig of gedeeltelijk) bij de soep. Maak de soep indien gewenst wat vloeibaarder met een beetje water en breng verder op smaak.
  5. 5
    Dien heel warm op en werk eventueel af met koriander of peterselie. Laat het smaken!

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 154 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 18,2 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 3,3 g
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19
  • Bonduelle Kikkererwten | 2+1 Gratis
    3 x 130 gr
    Promo
    3
    78
  • Soubry Mie | Chinese
    250 gr
    0
    85
  • Delhaize Curry | Pasta | Rood
    110 gr
    1
    69
  • Delhaize Kokosmelk
    40 cl
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    99
  • 365 Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    45
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    35

Totaal:

€9,95