• Speculooscake met peren en quinoa
    Nutri-Score D

Speculooscake met peren en quinoa

door Jeroen De Pauw
Speculooscake met peren en quinoaD
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 eieren
  • 2 peren
  • 75 g quinoa
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 150 g honing
  • 100 g rietsuiker
  • 200 g boter
  • 2 el specerijenmix voor speculaas
  • zout
  • 4 eieren
  • 2 peren
  • 75 g quinoa
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 150 g honing
  • 100 g rietsuiker
  • 200 g boter
  • 2 el specerijenmix voor speculaas
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 45 min. kooktijd
  1. 1
    Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. 2
    Klop de eieren lichtjes met de suiker, het zout en de honing. Meng er de gesmolten boter, de bloem en de kruiden onder. Voeg de geschilde peren in kleine blokjes toe, samen met de uitgelekte quinoa.
  3. 3
    Bekleed een ronde, diepe taartvorm met bakpapier, giet er het deeg in en schuif 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat 10 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
  1. 1
    Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. 2
    Klop de eieren lichtjes met de suiker, het zout en de honing. Meng er de gesmolten boter, de bloem en de kruiden onder. Voeg de geschilde peren in kleine blokjes toe, samen met de uitgelekte quinoa.
  3. 3
    Bekleed een ronde, diepe taartvorm met bakpapier, giet er het deeg in en schuif 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat 10 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
Per 100 g: Energie: 270 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 32 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 270 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 32 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 4,7 g
Vegetarisch
Less waste
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Quinoa
    75 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Meel
    250 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Honing
    150 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rietsuiker
    100 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Speculoos
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zout

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
  • Delhaize Peren | Conference | Verpakt | 4st
    600 gr
  • Delhaize Karneboter
    250 gr

Totaal:

€7,33