Recept zoekresultatenSpeculooscake met peren en quinoa
Delhaize logo
  • Speculooscake met peren en quinoa
    D

Speculooscake met peren en quinoa

door Jeroen De Pauw
Speculooscake met peren en quinoaD
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 eieren
  • 2 peren
  • 75 g quinoa
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 150 g honing
  • 100 g rietsuiker
  • 200 g boter
  • 2 el specerijenmix voor speculaas
  • zout
  • 4 eieren
  • 2 peren
  • 75 g quinoa
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 150 g honing
  • 100 g rietsuiker
  • 200 g boter
  • 2 el specerijenmix voor speculaas
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 45 min. kooktijd
1
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Klop de eieren lichtjes met de suiker, het zout en de honing. Meng er de gesmolten boter, de bloem en de kruiden onder. Voeg de geschilde peren in kleine blokjes toe, samen met de uitgelekte quinoa.
3
Bekleed een ronde, diepe taartvorm met bakpapier, giet er het deeg in en schuif 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat 10 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
1
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Klop de eieren lichtjes met de suiker, het zout en de honing. Meng er de gesmolten boter, de bloem en de kruiden onder. Voeg de geschilde peren in kleine blokjes toe, samen met de uitgelekte quinoa.
3
Bekleed een ronde, diepe taartvorm met bakpapier, giet er het deeg in en schuif 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat 10 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 270 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 32 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 270 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 32 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 4,7 g
Vegetarisch
Less waste
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Peren | Conference | Verpakt | 4st
Delhaize Peren | Conference | Verpakt | 4st
600 gr
2
19
Quinoa | Bio | Kookbuiltje
Bosto Quinoa | Bio | Kookbuiltje
4 x 75 gr
Bio
    4
    99
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Honing | Acacia
    Meli Honing | Acacia
    375 gr
    1+1 Online Only
    7
    35
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Boter | Mini | Zacht
    Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
    16 x 12,5 gr
    6
    29
    Speculoos | Spec creme
    Lotus Speculoos | Spec creme
    150 gr
    -20% voor 3
    1
    85

    Reeds in je keuken

    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Totaal:
    €26,30

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.