Recept zoekresultatenPilav met schelpdieren
Delhaize logo
  • Pilav met schelpdieren

Pilav met schelpdieren

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Pilav met schelpdieren

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 schaaltjes schelpdieren naar keuze: tapijtschelpen, kokkels, venusschelpen of zwaardschedes
  • 300 g Victoriarijst of langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 100 g bio erwten
  • 150 g passata
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 blaadje verse laurier
  • 3 dikke eetlepels grof zout
  • 1 citroen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Kruiden | Saffraan
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    18180,00 €/kg
    €9,09
    S2010012108000210000
  • Lischetto Chardonnay Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021122200511750096
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. (+ weken 1 u 30’) bereidingstijd + 20 min. kooktijd

    1. Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
    2. Doe de schelpdieren in een kookpot, voeg de witte wijn toe, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open. Neem ze eruit met een schuimspaan en giet het kookvocht in een beker, laat decanteren.
    3. Doe ondertussen de olie in een grote, diepe pan en fruit er de gehakte ui in, de in kleine blokjes gesneden paprika en het geperste lookteentje. Voeg na 5 min. de erwten toe, de rijst en het laurierblad. Roer 2 min., doe er dan de passata bij en meng. Giet er het gefilterde kookvocht bij en vul aan met water (in totaal 70 cl vloeistof). Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en het saffraanpoeder en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
    4. Leg er de schelpdieren bovenop, dek af en laat nog 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met partjes citroen.

    Kooktip

    Filter het kookvocht door het langzaam door een met een vel keukenpapier bedekte zeef te gieten.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Pilav met schelpdieren

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Kruiden | Saffraan
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    18180,00 €/kg
    €9,09
    S2010012108000210000
  • Lischetto Chardonnay Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021122200511750096
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000