Recept zoekresultatenKalkoenkarbonade met Achelse trappist
Delhaize logo
  • Kalkoenkarbonade met Achelse trappist
    A
Kalkoenkarbonade met Achelse trappistA

Kalkoenkarbonade met Achelse trappist

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 ui
  • 750 g kalkoenfilet in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 100 g veenbessenmix (gedroogde vruchten)
  • 1 appel
  • 1 stokje kaneel
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 1 el boter
  • 1 flesje Achelse trappist
  • maïszetmeel
  • 1 ui
  • 750 g kalkoenfilet in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 100 g veenbessenmix (gedroogde vruchten)
  • 1 appel
  • 1 stokje kaneel
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 1 el boter
  • 1 flesje Achelse trappist
  • maïszetmeel

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. gaartijd
1
Laat de veenbessenmix 15 min. weken in lauw water.
2
Zout en peper de kalkoenblokjes en bak ze in boter op een hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pot en fruit de look en de fijngehakte ui(en). Voeg na 5 min. opnieuw de kalkoenblokjes toe samen met het kruidentuiltje, de bouillon, het bier, de veenbessen en de kaneel. Laat ongeveer 20 min. zachtjes sudderen.
3
Schil de appel(s) en snijd hem in blokjes. Doe hem bij de kalkoenkarbonade en laat alles nog 10 min. extra koken.
4
Laat de jus eventueel nog even langer koken en/of bind hem met wat maïszetmeel.
1
Laat de veenbessenmix 15 min. weken in lauw water.
2
Zout en peper de kalkoenblokjes en bak ze in boter op een hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pot en fruit de look en de fijngehakte ui(en). Voeg na 5 min. opnieuw de kalkoenblokjes toe samen met het kruidentuiltje, de bouillon, het bier, de veenbessen en de kaneel. Laat ongeveer 20 min. zachtjes sudderen.
3
Schil de appel(s) en snijd hem in blokjes. Doe hem bij de kalkoenkarbonade en laat alles nog 10 min. extra koken.
4
Laat de jus eventueel nog even langer koken en/of bind hem met wat maïszetmeel.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 120; vetten (g): 1,6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 6,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 15,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 382,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 120; vetten (g): 1,6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 6,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 15,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 382,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vaderdag,Romantisch diner,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Filet | Kalkoen

Delhaize

Filet | Kalkoen

+/- 750 gr

+/-€9,74

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Veenbessen | Naturel | Bokaal

Taste of Inspirations

Veenbessen | Naturel | Bokaal

25 cl

€2,49

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Blond bier | 0% alc

Bière des amis

Blond bier | 0% alc

33 cl

€2,05

Maiszetmeel

Delhaize

Maiszetmeel

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Totaal:
+/-€27,94