Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenCeviche van zalm met aardbeien
Delhaize logo
  • Ceviche van zalm met aardbeien
    A
Ceviche van zalm met aardbeienA

Ceviche van zalm met aardbeien

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g zalmfilet zonder vel
  • 4 lente-uien
  • 1 rood chilipepertje
  • 500 g aardbeien
  • 4 citroenen
  • 1 bussel koriander
  • 4 el olijfolie
  • zout
  • 400 g zalmfilet zonder vel
  • 4 lente-uien
  • 1 rood chilipepertje
  • 500 g aardbeien
  • 4 citroenen
  • 1 bussel koriander
  • 4 el olijfolie
  • zout

Begin met koken

: 15 min. (+ 30 min. marineertijd)
1
Snijd de zalm overlangs in 2 en dan in plakjes van 1 cm dikte. Doe ze in een grote kom en bedek ze volledig met citroensap. Laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Kort de lente-uitjes in en snipper ze heel fijn. Ontpit de rode peper en hak hem fijn. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snijd ze in 2.
3
Laat de zalm uitlekken en dresseer hem op de borden. Voeg de aardbeien toe, de uien, de rode peper en de korianderblaadjes. Kruid met zout, besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap. Dien koel op en geef er brood bij.
1
Snijd de zalm overlangs in 2 en dan in plakjes van 1 cm dikte. Doe ze in een grote kom en bedek ze volledig met citroensap. Laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Kort de lente-uitjes in en snipper ze heel fijn. Ontpit de rode peper en hak hem fijn. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snijd ze in 2.
3
Laat de zalm uitlekken en dresseer hem op de borden. Voeg de aardbeien toe, de uien, de rode peper en de korianderblaadjes. Kruid met zout, besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap. Dien koel op en geef er brood bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 107 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 2,9 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 7,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 107 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 2,9 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 7,1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalm | Filet | Zonder vel

Delhaize

Zalm | Filet | Zonder vel

2 × +/- 243 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€15,28

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€20,30