1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van 4 grote tartelettevormen met bakpapier. Verdeel er kleine boterklontjes over, tijm en een scheutje honing. Pel de rode uien en snijd ze horizontaal in 2 (of in 3 als ze groot zijn). Leg de plakjes ui, elkaar lichtjes overlappend, op de bodem van de bakvormen en kruid ze met peper en zout. Snijd 4 cirkels bladerdeeg uit, die net iets groter zijn dan de bakvormen. Bedek er de uien mee en steek het deeg tussen de rand van de vorm en de uien. Bak 45 min. in de oven (laat de tatins halverwege de baktijd uitlekken zodat ze karamelliseren). Schuif ook de hele geschilde zoete aardappelen gedurende 10 min. in de oven.
2
Meng de rijstazijn, de agavesiroop, de tamari, de mirin en de geroosterde sesamolie. Karamelliseer de voorgekookte zoete aardappelen 10 min. op een zacht vuurtje in een braadpan door ze beetje bij beetje met de marinade te besprenkelen. Draai ze regelmatig om, tot ze mals en gelakt zijn.
3
Haal de pitjes uit de halve granaatappel (klop er met een pollepel op boven een slakom). Snipper de champignons, de lente-uitjes en de ontpitte rode peper heel fijn.
4
Meng de 2 soorten sesam en rol er de zoete aardappelen in. Snijd ze in dikke plakjes en dresseer ze op de borden met de tatins. Werk af met kleine groentjes, rode peper, granaatappelpitjes, lak en korianderblaadjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van 4 grote tartelettevormen met bakpapier. Verdeel er kleine boterklontjes over, tijm en een scheutje honing. Pel de rode uien en snijd ze horizontaal in 2 (of in 3 als ze groot zijn). Leg de plakjes ui, elkaar lichtjes overlappend, op de bodem van de bakvormen en kruid ze met peper en zout. Snijd 4 cirkels bladerdeeg uit, die net iets groter zijn dan de bakvormen. Bedek er de uien mee en steek het deeg tussen de rand van de vorm en de uien. Bak 45 min. in de oven (laat de tatins halverwege de baktijd uitlekken zodat ze karamelliseren). Schuif ook de hele geschilde zoete aardappelen gedurende 10 min. in de oven.
2
Meng de rijstazijn, de agavesiroop, de tamari, de mirin en de geroosterde sesamolie. Karamelliseer de voorgekookte zoete aardappelen 10 min. op een zacht vuurtje in een braadpan door ze beetje bij beetje met de marinade te besprenkelen. Draai ze regelmatig om, tot ze mals en gelakt zijn.
3
Haal de pitjes uit de halve granaatappel (klop er met een pollepel op boven een slakom). Snipper de champignons, de lente-uitjes en de ontpitte rode peper heel fijn.
4
Meng de 2 soorten sesam en rol er de zoete aardappelen in. Snijd ze in dikke plakjes en dresseer ze op de borden met de tatins. Werk af met kleine groentjes, rode peper, granaatappelpitjes, lak en korianderblaadjes.