Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenZoeteaardappeltataki en kleine tatins met rode uien
Delhaize logo
  • Zoeteaardappeltataki en kleine tatins met rode uien
    B

Zoeteaardappeltataki en kleine tatins met rode uien

door Line Couvreur
Zoeteaardappeltataki en kleine tatins met rode uienB
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 750 g rode uien
  • 50 g witte champignons
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1/2 granaatappel
  • 3 el sesamzaad
  • 3 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel koriander
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 el gegrilde sesamolie
  • 600 g zoete aardappelen
  • 1 plak bladerdeeg
  • 2 el honing
  • 2 el bio agavesiroop
  • 2 el rijstazijn
  • 10 cl tamari
  • 1 el mirin
  • 40 g boter
  • peper
  • zout
  • 750 g rode uien
  • 50 g witte champignons
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1/2 granaatappel
  • 3 el sesamzaad
  • 3 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel koriander
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 el gegrilde sesamolie
  • 600 g zoete aardappelen
  • 1 plak bladerdeeg
  • 2 el honing
  • 2 el bio agavesiroop
  • 2 el rijstazijn

Begin met koken

: 1 u
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van 4 grote tartelettevormen met bakpapier. Verdeel er kleine boterklontjes over, tijm en een scheutje honing. Pel de rode uien en snijd ze horizontaal in 2 (of in 3 als ze groot zijn). Leg de plakjes ui, elkaar lichtjes overlappend, op de bodem van de bakvormen en kruid ze met peper en zout. Snijd 4 cirkels bladerdeeg uit, die net iets groter zijn dan de bakvormen. Bedek er de uien mee en steek het deeg tussen de rand van de vorm en de uien. Bak 45 min. in de oven (laat de tatins halverwege de baktijd uitlekken zodat ze karamelliseren). Schuif ook de hele geschilde zoete aardappelen gedurende 10 min. in de oven.
2
Meng de rijstazijn, de agavesiroop, de tamari, de mirin en de geroosterde sesamolie. Karamelliseer de voorgekookte zoete aardappelen 10 min. op een zacht vuurtje in een braadpan door ze beetje bij beetje met de marinade te besprenkelen. Draai ze regelmatig om, tot ze mals en gelakt zijn.
3
Haal de pitjes uit de halve granaatappel (klop er met een pollepel op boven een slakom). Snipper de champignons, de lente-uitjes en de ontpitte rode peper heel fijn.
4
Meng de 2 soorten sesam en rol er de zoete aardappelen in. Snijd ze in dikke plakjes en dresseer ze op de borden met de tatins. Werk af met kleine groentjes, rode peper, granaatappelpitjes, lak en korianderblaadjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van 4 grote tartelettevormen met bakpapier. Verdeel er kleine boterklontjes over, tijm en een scheutje honing. Pel de rode uien en snijd ze horizontaal in 2 (of in 3 als ze groot zijn). Leg de plakjes ui, elkaar lichtjes overlappend, op de bodem van de bakvormen en kruid ze met peper en zout. Snijd 4 cirkels bladerdeeg uit, die net iets groter zijn dan de bakvormen. Bedek er de uien mee en steek het deeg tussen de rand van de vorm en de uien. Bak 45 min. in de oven (laat de tatins halverwege de baktijd uitlekken zodat ze karamelliseren). Schuif ook de hele geschilde zoete aardappelen gedurende 10 min. in de oven.
2
Meng de rijstazijn, de agavesiroop, de tamari, de mirin en de geroosterde sesamolie. Karamelliseer de voorgekookte zoete aardappelen 10 min. op een zacht vuurtje in een braadpan door ze beetje bij beetje met de marinade te besprenkelen. Draai ze regelmatig om, tot ze mals en gelakt zijn.
3
Haal de pitjes uit de halve granaatappel (klop er met een pollepel op boven een slakom). Snipper de champignons, de lente-uitjes en de ontpitte rode peper heel fijn.
4
Meng de 2 soorten sesam en rol er de zoete aardappelen in. Snijd ze in dikke plakjes en dresseer ze op de borden met de tatins. Werk af met kleine groentjes, rode peper, granaatappelpitjes, lak en korianderblaadjes.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 139 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 13,1 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 3,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 139 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 13,1 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 3,3 g
Vegetarisch
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tamarinde
10 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode uien | Verpakt
Delhaize Rode uien | Verpakt
750 gr
1
69
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
2de tegen -30%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Granaatappel
Delhaize Granaatappel
250 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
99
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Olie | Wok | Geroosterde sesam
Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
4
45
Zoete | Aardappelen
Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
15
Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
230 gr
2de tegen -50%
2
05
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Agave  | Siroop | Bio
Delhaize Agave | Siroop | Bio
345 gr
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
2
85
Rijstazijn
Saitaku Rijstazijn
15 cl
3
39
Mirin seasoning
Saitaku Mirin seasoning
150 gr
3
85
Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
250 gr
-30% Online
3
21
€4,59

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€41,48