Recept zoekresultatenCarpaccio met duo van zalm, roze pickles en granaatappelvinaigrette
Recept zoekresultatenCarpaccio met duo van zalm, roze pickles en granaatappelvinaigrette
Delhaize logo
  • Carpaccio met duo van zalm, roze pickles en granaatappelvinaigrette
    Nutri-Score B

Carpaccio met duo van zalm, roze pickles en granaatappelvinaigrette

door Line Couvreur
Carpaccio met duo van zalm, roze pickles en granaatappelvinaigretteB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g carpaccio van verse zalm
  • 70 g gerookte zalm
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1 rode ui
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1 granaatappel
  • 1/2 biocitroen
  • 2 el bietensap
  • 1/2 bussel koriander
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 dl rodewijnazijn
  • zout
  • 250 g carpaccio van verse zalm
  • 70 g gerookte zalm
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1 rode ui
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1 granaatappel
  • 1/2 biocitroen
  • 2 el bietensap
  • 1/2 bussel koriander
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 dl rodewijnazijn
  • zout

Begin met koken

: 25 min. (+ 30 min. rusttijd)
  1. 1
    Meng de suiker, de azijn en 2 dl water in een kleine slakom. Snijd de radijzen en de rode ui met de mandoline in fijne schijfjes. Snipper de ontpitte rode peper fijn. Schep alles in de slakom, meng en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  2. 2
    Klop, boven een slakom, de pitjes uit ½ granaatappel en houd ze apart. Pers het sap uit de andere helft (gebruik een citruspers en draai de punt naar alle kanten) en giet het in een kom. Voeg het rodebietensap toe, het sap van de halve citroen, een beetje fijngeraspte citroenzeste en 4 el verdunde azijn (uit de slakom met de pickles).
  3. 3
    Pluk de blaadjes van de koriander en verdeel ze over de borden (of dresseer ze op een grote dienschotel). Leg er de 2 zalmsoorten bovenop en kruid de rauwe zalm lichtjes met zout. Verdeel de radijsschijfjes, de rode ui en de rode peper over de zalm, bestrooi met granaatappelpitjes, druppel er wat dressing over en serveer.
  1. 1
    Meng de suiker, de azijn en 2 dl water in een kleine slakom. Snijd de radijzen en de rode ui met de mandoline in fijne schijfjes. Snipper de ontpitte rode peper fijn. Schep alles in de slakom, meng en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  2. 2
    Klop, boven een slakom, de pitjes uit ½ granaatappel en houd ze apart. Pers het sap uit de andere helft (gebruik een citruspers en draai de punt naar alle kanten) en giet het in een kom. Voeg het rodebietensap toe, het sap van de halve citroen, een beetje fijngeraspte citroenzeste en 4 el verdunde azijn (uit de slakom met de pickles).
  3. 3
    Pluk de blaadjes van de koriander en verdeel ze over de borden (of dresseer ze op een grote dienschotel). Leg er de 2 zalmsoorten bovenop en kruid de rauwe zalm lichtjes met zout. Verdeel de radijsschijfjes, de rode ui en de rode peper over de zalm, bestrooi met granaatappelpitjes, druppel er wat dressing over en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 131 kcal - Vetten: 6,5 g - Koolhydraten: 8,3 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 9,2 g
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Bietensap
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Zalm | Gerookt | Noors
    2 × 260 gr
    11
    79
  • Delhaize Rode radijzen | Bussel
    1 st
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    09
  • Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
  • Delhaize Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    09
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
  • Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
  • Reeds in je keuken

  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    35

Totaal:

€32,34