Recept zoekresultatenCannelloni met kreeft
Recept zoekresultatenCannelloni met kreeft
Delhaize logo
  • Cannelloni met kreeft
    Nutri-Score B

Cannelloni met kreeft

Cannelloni met kreeftB
Moeilijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 gekookte kreeft van ong. 650 g
  • 8 feuilles lasagnevellen
  • 2 sjalotten
  • 200 g courgettes
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 cl kreeftfond
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 3 el basilicum, fijngehakt
  • 10 cl room
  • 1 ei
  • 3 el droge witte wijn
  • zout
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el bloem
  • 1 gekookte kreeft van ong. 650 g
  • 8 feuilles lasagnevellen
  • 2 sjalotten
  • 200 g courgettes
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 cl kreeftfond
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 3 el basilicum, fijngehakt
  • 10 cl room
  • 1 ei
  • 3 el droge witte wijn
  • zout
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el bloem

Begin met koken

  1. 1
    Verwijder het pantser van de kreeft en hak het vlees van staart en scharen grof.
  2. 2
    Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een wok of grote braadpan. Neem ze eruit, voeg olie toe en stoof hierin de fijngesneden sjalotjes en de in kleine blokjes gesneden courgettes op matig vuur. Bestrooi na 3 min. met bloem, meng 30 sec. en voeg de witte wijn toe.
  3. 3
    Laat volledig op hoog vuur inkoken, voeg de kreeftfond, de room en 30 g Parmezaanse kaas toe. Laat 2 min. zacht koken. Haal van het vuur, doe er de kreeft en de basilicum bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet, rustend ope en grote steelpan.
  4. 4
    Kook de lasagne per 2 vellen 2 min. in gezouten kokend water in een grote kookpot. Neem met een schuimspaan uit het water en schrik onmiddellijk in een grote kom met koud water. Spreid de lasagnevellen uit op een keukendoek en droog ze af. Verdeel er het uitgelekt vulsel over (bewaar de saus).
  5. 5
    Rol op en snij elk rolletje in 2. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ze mogen elkaar niet raken). Smeer in met het losgeklopte ei en strooi er de resterende kaas over.
  6. 6
    Dek af met cellofaan en zet fris weg. Bak ze, net voor het opdienen, lichtbruin in 12 min. in een heel warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
  7. 7
    Dien onmiddellijk op met een beetje opgewarmde saus.
  1. 1
    Verwijder het pantser van de kreeft en hak het vlees van staart en scharen grof.
  2. 2
    Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een wok of grote braadpan. Neem ze eruit, voeg olie toe en stoof hierin de fijngesneden sjalotjes en de in kleine blokjes gesneden courgettes op matig vuur. Bestrooi na 3 min. met bloem, meng 30 sec. en voeg de witte wijn toe.
  3. 3
    Laat volledig op hoog vuur inkoken, voeg de kreeftfond, de room en 30 g Parmezaanse kaas toe. Laat 2 min. zacht koken. Haal van het vuur, doe er de kreeft en de basilicum bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet, rustend ope en grote steelpan.
  4. 4
    Kook de lasagne per 2 vellen 2 min. in gezouten kokend water in een grote kookpot. Neem met een schuimspaan uit het water en schrik onmiddellijk in een grote kom met koud water. Spreid de lasagnevellen uit op een keukendoek en droog ze af. Verdeel er het uitgelekt vulsel over (bewaar de saus).
  5. 5
    Rol op en snij elk rolletje in 2. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ze mogen elkaar niet raken). Smeer in met het losgeklopte ei en strooi er de resterende kaas over.
  6. 6
    Dek af met cellofaan en zet fris weg. Bak ze, net voor het opdienen, lichtbruin in 12 min. in een heel warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
  7. 7
    Dien onmiddellijk op met een beetje opgewarmde saus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 137; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 378,39
Italiaans
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Bisque de homard
    20 cl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Canadese zomerkreeft | Gekookt | Eco
    2 × +/- 250 gr
    +/-€
    12
    00
  • Delhaize Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
    250 gr
    Bio
      1
      55
    • Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
      500 gr
      Bio
        3
        99
      • Delhaize Courgette
        1 st
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        0
        99
      • Delhaize Pijnboompitten
        200 gr
        9
        59
      • Pamesello Pamesello | Geraspt
        2 × 40 gr
        1
        65
      • Inex Room 40%
        20 cl
        2de tegen -50%
        2
        09
      • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
        4 st
        1
        99
      • Condado Real Castilla y Léon
        75 cl
        -33.33% voor 3
        4
        99
      • Reeds in je keuken

      • Santa Maria Kruiden | Basilicum
        10 gr
        -10% voor 3
        3
        35
      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        -10% voor 3
        6
        35
      • Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        39
      • Delhaize Tarwebloem
        1 kg
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        0
        39

      Totaal:

      +/-€52,49