Recept zoekresultatenGevulde tomaten en paprika's
Delhaize logo
  • Gevulde tomaten en paprika's
    A

Gevulde tomaten en paprika's

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Hoofdgerecht
Gevulde tomaten en paprika'sA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 paprika's
  • 400 g vegetarisch gehakt
  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook (voor het gehakt)
  • 1 teentje knoflook (voor de saus)
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 el paneermeel
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 ei
  • 400 g tomatenvlees in blik
  • 1/2 ui
  • 1 el boter

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Paprika | Snack

Delhaize

Paprika | Snack

2 × 175 gr

€4,78

Burger | Butternut | Veggie | Bio

Delhaize

Burger | Butternut | Veggie | Bio

2 × 220 gr

Bio

€9,78

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

2 × 450 gr

€9,98

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Kruiden | Fijne kruiden

Santa Maria

Kruiden | Fijne kruiden

13 gr

€2,95

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Gepelde Tomaten

Mutti

Gepelde Tomaten

400 gr

€1,89

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
€40,48

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 45 min. oven

  1. Fruit de sjalot en de fijngehakte look in de olijfolie en laat afkoelen.
  2. Meng het gehakt, het paneermeel, het ei en de Provençaalse kruiden.
  3. Snijd het bovenste deel van de tomaten en haal het vlees eruit. Zout en peper. Vul de tomaten met het gemengde gehakt. Doe hetzelfde met de paprika’s.
  4. Schik de paprika’s en de tomaten in een ovenschotel en laat ze bakken op 180°C (de tomaten zo’n 25 min., de paprika’s ongeveer 45 min.).
  5. Hak de ui en de look fijn. Fruit ze in wat boter en voeg er het tomatenvlees bij. Laat zo’n twintig minuten sudderen. Kruid naar smaak.
  6. Serveer de groenten met de warme tomatensaus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 311; energie (kCal): 74; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 341,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 311; energie (kCal): 74; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 341,58
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht
  • Gevulde tomaten en paprika's
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Paprika | Snack

Delhaize

Paprika | Snack

2 × 175 gr

€4,78

Burger | Butternut | Veggie | Bio

Delhaize

Burger | Butternut | Veggie | Bio

2 × 220 gr

Bio

€9,78

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

2 × 450 gr

€9,98

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Kruiden | Fijne kruiden

Santa Maria

Kruiden | Fijne kruiden

13 gr

€2,95

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Gepelde Tomaten

Mutti

Gepelde Tomaten

400 gr

€1,89

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
€40,48