Recept zoekresultatenCamemberts, meloen en focaccia’s op de barbecue
Delhaize logo
  • Camemberts, meloen en focaccia’s op de barbecue
    C

Camemberts, meloen en focaccia’s op de barbecue

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Voorgerecht
Camemberts, meloen en focaccia’s op de barbecueC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote charentaismeloen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 focaccia’s ‘rosmarino’
  • 4 kleine biocamemberts met rauwe melk Gillot (4 x 150 g)
  • 4 kl honing
  • 2 el olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Honing | Acacia
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,96 €/kg
    €2,49
    S2020101300467920000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Haal de camemberts uit hun dozen, verwijder het inpakpapier en vervang het door een klein vierkant stuk bakpapier. Leg de kazen terug in hun doos en snijd de bovenkant kruisgewijs in. Vul elke camembert met 1 kl honing en prik er tijm- en rozemarijntakjes in. Kruid met peper en plooi het bakpapier op de kazen. Wikkel elke camembert individueel in aluminiumpapier (de deksels van de dozen worden niet gebruikt). Bak ze 15 min. op de zijkanten van de barbecue.
    2. Snijd de meloen in 2, ontpit hem en snijd elke helft in dikke plakjes. Smeer ze met olie in en rooster ze op de barbecue. Kruid met peper. Gril ook de focaccia’s.
    3. Dien de camemberts heel vloeibaar op. Geef er de focaccia’s in sneetjes bij en de meloen met basilicumblaadjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 207,6 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 28,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 4,7 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Barbecue
    Voorgerecht
    • Camemberts, meloen en focaccia’s op de barbecue
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Honing | Acacia
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,96 €/kg
    €2,49
    S2020101300467920000