Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenGegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborst
Delhaize logo
  • Gegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborst
    B

Gegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue,Romantisch diner
Voorgerecht
Gegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborstB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 60 g gedroogde eendeborstfilet
  • 1 meloen (type Cavaillon)
  • 6 takjes tijm
  • 4 el amandelschilfers
  • 3 el honing
  • 1 el olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Borst| Eend

Delhaize

Borst| Eend

+/- 350 gr

+/-€11,55

Meloen | Galia

Delhaize

Meloen | Galia

850 gr

€2,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Honing | Algarve

Meli

Honing | Algarve

340 gr

€4,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€29,03

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Gril de amandelschilfers op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
  2. Snijd de ontpitte meloen in 12 plakjes en schil ze. Meng de meloenplakjes met de olijfolie, 1 el honing, de geriste tijm en peper. Rooster ze kort aan de 2 kanten, op de barbecue of op een hete grill.
  3. Dresseer ze op een dienschotel (of op individuele borden), besprenkel ze met de rest van de honing, bestrooi ze met amandelschilfers en tijm. Verdeel de sneetjes eendenborst over de meloen en serveer.

Tip: Haal de eendenborst 30 min. op voorhand uit de koelkast, zo wordt het vlees malser en kun je de sneetjes gemakkelijker losmaken.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 185,8 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 22,5 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 4,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100 g: Energie: 185,8 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 22,5 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 4,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Barbecue,Romantisch diner
Lente,Lente
Voorgerecht
  • Gegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborst
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Borst| Eend

Delhaize

Borst| Eend

+/- 350 gr

+/-€11,55

Meloen | Galia

Delhaize

Meloen | Galia

850 gr

€2,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Honing | Algarve

Meli

Honing | Algarve

340 gr

€4,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€29,03