Delhaize logo
  • Caesarsalade
    C

Caesarsalade

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Brunch
Lunch
CaesarsaladeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 1 Romeinse sla
  • 10 g platte peterselie
  • 2 sneetjes wit brood
  • 20 g grove parmigianoschilfers
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 eidooier (voor de vinaigrette)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels room
  • 4 eetlepels Xéresazijn
  • 2 kl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 8 els olijfolie (voor de dressing)
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Brood | Wit | Zonder gluten
    400 gr
    9,48 €/kg
    €3,79
    F2022060700101180000
  • Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2022091200107080000
  • F1993070600145100000
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    7,56 €/l
    €1,89
    S2008100200006520001
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    4,30 €/kg
    €1,29
    S2009052200011090000
  • Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    9,08 €/l
    €1,09
    S2019042300244690000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 5 min + 10 min baktijd

    1. Kook 4 eieren gedurende 7 min in kokend water. Laat de eieren afkoelen en pel ze, maar halveer ze pas net voor het opdienen.
    2. Snijd de Romeinse sla in grote repen en trek de peterselie in blaadjes.
    3. Snijd de sneetjes wit brood in blokjes, bak in 3 el olijfolie en laat afkoelen.
    4. Maak de vinaigrette: meng 1 eigeel met de mosterd, voeg de olijfolie in een straaltje toe en klop op. Voeg dan de room, de Xérèsazijn, 1 el citroensap en de fijngehakte knoflook toe. Kruid bij met peper en zout.
    5. Dresseer de salade met de vinaigrette, bestrooi met parmigianoschilfers en werk af met de gehalveerde eieren.

    Kooktip

    Giet eerst de saus of vinaigrette in de bokaal. Daarna de stevigste ingrediënten die het minst vocht opnemen. Bovenop leg je de meest fragiele ingrediënten zoals de slablaadjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1124; energie (kCal): 272; vetten (g): 25; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 510,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Brunch
    Diner
    Lunch
    • Caesarsalade
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Brood | Wit | Zonder gluten
    400 gr
    9,48 €/kg
    €3,79
    F2022060700101180000
  • Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2022091200107080000
  • F1993070600145100000
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    7,56 €/l
    €1,89
    S2008100200006520001
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    4,30 €/kg
    €1,29
    S2009052200011090000
  • Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    9,08 €/l
    €1,09
    S2019042300244690000