Productterugroeping:« Stronkje fruit van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenAspergesoep à la flamande
Delhaize logo
  • Aspergesoep à la flamande

Aspergesoep à la flamande

Aspergesoep à la flamande
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g gepelde garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 aardappel
  • 2 sjalotten
  • 4 eieren
  • 1,5 l water
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 200 g gepelde garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 aardappel
  • 2 sjalotten
  • 4 eieren
  • 1,5 l water
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 25 min kooktijd
1
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
2
Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
3
Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
4
Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
5
Laat 25 min koken en mix in de blender met de boter, peper en zout.
6
Zeef de soep en kruid bij.
7
Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
8
Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
9
Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?
1
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
2
Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
3
Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
4
Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
5
Laat 25 min koken en mix in de blender met de boter, peper en zout.
6
Zeef de soep en kruid bij.
7
Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
8
Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
9
Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?
Nutritionele informatie
Energie: 198 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gepelde garnalen 21/25
Delhaize Gepelde garnalen 21/25
450 gr
1+1 gratis
  • frozen.external.af58c8a6.svg
14
49
Asperges | Wit | Bokaal
Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
205 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
79
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Valvert Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l
2+1 gratis
5
29
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€22,45