Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenAspergesoep à la flamande
Delhaize logo
  • Aspergesoep à la flamande
Aspergesoep à la flamande

Aspergesoep à la flamande

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g gepelde garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 aardappel
  • 2 sjalotten
  • 4 eieren
  • 1,5 l water
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 200 g gepelde garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 aardappel
  • 2 sjalotten
  • 4 eieren
  • 1,5 l water
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 25 min kooktijd
1
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
2
Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
3
Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
4
Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
5
Laat 25 min koken en mix in de blender met de boter, peper en zout.
6
Zeef de soep en kruid bij.
7
Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
8
Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
9
Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?
1
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
2
Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
3
Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
4
Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
5
Laat 25 min koken en mix in de blender met de boter, peper en zout.
6
Zeef de soep en kruid bij.
7
Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
8
Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
9
Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?
Nutritionele informatie
Energie: 198 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

450 gr

€14,49

Witte | asperges 22+

Delhaize

Witte | asperges 22+

750 gr

€19,99

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€41,90