1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de schillen over. Meng ze met de olijfolie, kruid met peper, met zout en bak 20 min. goudbruin in de oven (houd in het oog!).
2
Ontpit de butternut, snijd het vruchtvlees in blokjes en hak de rode uien. Schep alles in een kleine kookpot met 50 g gesmolten boter, voeg de tijm toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg 2 l water toe, de verkruimelde bouillonblokjes, breng aan de kook en laat 30 min. pruttelen. Haal de kookpot van het vuur, mix alles fijn met de rest van de boter en breng verder op smaak.
3
Klop de room stijf en hak de peterselie. Dresseer een quenelle slagroom in elke soepkom, bestrooi met peterselie en serveer met de chips van butternutschillen.
4
Tip: Geef de soep naar eigen smaak méér pit met curry, saffraan, gerookte paprika ...
5
Less Waste tip: Rooster je pompoen wat vaker met schil. Hij is makkelijk verteerbaar en voedzaam. Je kan ‘m zo ook makkelijker verwerken in je soep, salade of cake. Ook ‘t proberen waard: chai, chutney of compote met (een restje) pompoen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de schillen over. Meng ze met de olijfolie, kruid met peper, met zout en bak 20 min. goudbruin in de oven (houd in het oog!).
2
Ontpit de butternut, snijd het vruchtvlees in blokjes en hak de rode uien. Schep alles in een kleine kookpot met 50 g gesmolten boter, voeg de tijm toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg 2 l water toe, de verkruimelde bouillonblokjes, breng aan de kook en laat 30 min. pruttelen. Haal de kookpot van het vuur, mix alles fijn met de rest van de boter en breng verder op smaak.
3
Klop de room stijf en hak de peterselie. Dresseer een quenelle slagroom in elke soepkom, bestrooi met peterselie en serveer met de chips van butternutschillen.
4
Tip: Geef de soep naar eigen smaak méér pit met curry, saffraan, gerookte paprika ...
5
Less Waste tip: Rooster je pompoen wat vaker met schil. Hij is makkelijk verteerbaar en voedzaam. Je kan ‘m zo ook makkelijker verwerken in je soep, salade of cake. Ook ‘t proberen waard: chai, chutney of compote met (een restje) pompoen.