• Butternutsoep en chips van butternutschillen
    Nutri-Score C

Butternutsoep en chips van butternutschillen

Butternutsoep en chips van butternutschillenC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kg butternutpompoen
  • 2 rode uien
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 6 takjes tijm
  • 1 dl room met 35% V.G.
  • 4 groentebouillonblokje
  • 70 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg butternutpompoen
  • 2 rode uien
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 6 takjes tijm
  • 1 dl room met 35% V.G.
  • 4 groentebouillonblokje
  • 70 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. baktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de schillen over. Meng ze met de olijfolie, kruid met peper, met zout en bak 20 min. goudbruin in de oven (houd in het oog!).
  2. 2
    Ontpit de butternut, snijd het vruchtvlees in blokjes en hak de rode uien. Schep alles in een kleine kookpot met 50 g gesmolten boter, voeg de tijm toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg 2 l water toe, de verkruimelde bouillonblokjes, breng aan de kook en laat 30 min. pruttelen. Haal de kookpot van het vuur, mix alles fijn met de rest van de boter en breng verder op smaak.
  3. 3
    Klop de room stijf en hak de peterselie. Dresseer een quenelle slagroom in elke soepkom, bestrooi met peterselie en serveer met de chips van butternutschillen.
  4. 4
    Tip: Geef de soep naar eigen smaak méér pit met curry, saffraan, gerookte paprika ...
  5. 5
    Less Waste tip: Rooster je pompoen wat vaker met schil. Hij is makkelijk verteerbaar en voedzaam. Je kan ‘m zo ook makkelijker verwerken in je soep, salade of cake. Ook ‘t proberen waard: chai, chutney of compote met (een restje) pompoen.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de schillen over. Meng ze met de olijfolie, kruid met peper, met zout en bak 20 min. goudbruin in de oven (houd in het oog!).
  2. 2
    Ontpit de butternut, snijd het vruchtvlees in blokjes en hak de rode uien. Schep alles in een kleine kookpot met 50 g gesmolten boter, voeg de tijm toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg 2 l water toe, de verkruimelde bouillonblokjes, breng aan de kook en laat 30 min. pruttelen. Haal de kookpot van het vuur, mix alles fijn met de rest van de boter en breng verder op smaak.
  3. 3
    Klop de room stijf en hak de peterselie. Dresseer een quenelle slagroom in elke soepkom, bestrooi met peterselie en serveer met de chips van butternutschillen.
  4. 4
    Tip: Geef de soep naar eigen smaak méér pit met curry, saffraan, gerookte paprika ...
  5. 5
    Less Waste tip: Rooster je pompoen wat vaker met schil. Hij is makkelijk verteerbaar en voedzaam. Je kan ‘m zo ook makkelijker verwerken in je soep, salade of cake. Ook ‘t proberen waard: chai, chutney of compote met (een restje) pompoen.
Per 100 g: Energie: 48 kcal - Vetten: 3.8 g - Koolhydraten: 1.6 g - Vezels: 0.6 g - Eiwitten: 0.5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 48 kcal - Vetten: 3.8 g - Koolhydraten: 1.6 g - Vezels: 0.6 g - Eiwitten: 0.5 g
Vegetarisch
Less waste
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize ButternutBlokjes| Bio
    450 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
  • Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
  • Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
    120 gr
  • Reeds in je keuken

  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
    1+1 gratis
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€11,03