• Moussaka met bintjes
    Nutri-Score A

Moussaka met bintjes

door Line Couvreur
Moussaka met bintjesA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 500 g varkensgehakt
  • 500 g gegrilde aubergineschijfjes
  • 1 ui
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 6 takjes oregano
  • 600 g bintjes
  • 3,5 dl melk
  • 20 g bloem
  • 1 el honing
  • 5 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 snufje gemalen muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • 500 g varkensgehakt
  • 500 g gegrilde aubergineschijfjes
  • 1 ui
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 6 takjes oregano
  • 600 g bintjes
  • 3,5 dl melk
  • 20 g bloem
  • 1 el honing
  • 5 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 snufje gemalen muskaatnoot
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min. + 20 min. kooktijd
  1. 1
    Fruit de fijngesnipperde ui 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie, 1⁄3 van de boter, de kaneel en de oregano. Kruid met peper, zout, voeg de honing en de tomaten toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 200°C, op hetelucht + grill. Snijd de ongeschilde bintjes in schijfjes van ½ cm dikte. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de bintjes over, smeer ze in met 2 el olijfolie en bak ze 10 min. goudbruin in de oven.
  3. 3
    Bak het gehakt in een braadpan met de rest van de olijfolie en roer het goed los met een spatel. Voeg het vlees aan de tomatensaus toe, zodra het mooi goudbruin is. Breng verder op smaak en laat nog 10 min. pruttelen.
  4. 4
    Smelt de rest van de boter in een steelpan, bestuif met bloem en meng 2 min. op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de melk toe. Kruid met peper, zout en voeg de nootmuskaat toe. Laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken.
  5. 5
    Bekleed de bodem van een ovenschaal met de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout. Overgiet met de helft van de tomatensaus en leg er de helft van de ontdooide aubergineschijfjes bovenop. Herhaal deze stappen nog 1 keer en overgiet het geheel met de bechamelsaus. Bak 20 min. goudbruin in de oven. Dien heet op.
  1. 1
    Fruit de fijngesnipperde ui 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie, 1⁄3 van de boter, de kaneel en de oregano. Kruid met peper, zout, voeg de honing en de tomaten toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 200°C, op hetelucht + grill. Snijd de ongeschilde bintjes in schijfjes van ½ cm dikte. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de bintjes over, smeer ze in met 2 el olijfolie en bak ze 10 min. goudbruin in de oven.
  3. 3
    Bak het gehakt in een braadpan met de rest van de olijfolie en roer het goed los met een spatel. Voeg het vlees aan de tomatensaus toe, zodra het mooi goudbruin is. Breng verder op smaak en laat nog 10 min. pruttelen.
  4. 4
    Smelt de rest van de boter in een steelpan, bestuif met bloem en meng 2 min. op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de melk toe. Kruid met peper, zout en voeg de nootmuskaat toe. Laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken.
  5. 5
    Bekleed de bodem van een ovenschaal met de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout. Overgiet met de helft van de tomatensaus en leg er de helft van de ontdooide aubergineschijfjes bovenop. Herhaal deze stappen nog 1 keer en overgiet het geheel met de bechamelsaus. Bak 20 min. goudbruin in de oven. Dien heet op.
Per 100 g: Energie: 129 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 8,5 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 129 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 8,5 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,2 g
Grieks
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardens
    2 × +/- 350 gr
  • Delhaize Aubergine
    1 st
  • Elvea Tomaten | Gepeld | Heel
    2 x 400 gr
  • Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
    1 kg
  • Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
    1+1 gratis
  • Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    2de tegen -60%
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Campina Melk | 0% V.G.
    6 x 1 l
    2de tegen -50%
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
    38 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

+/-€29,15