Recept zoekresultatenBurrata met rabarber, honing, tijm en rozemarijn
Delhaize logo
  • Burrata met rabarber, honing, tijm en rozemarijn
    D
Burrata met rabarber, honing, tijm en rozemarijnD

Burrata met rabarber, honing, tijm en rozemarijn

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g rabarber
  • 8 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 bollen burrata di bufala
  • 1 dl water
  • 4 el vloeibare honing
  • 2 el kristalsuiker
  • peper
  • zout
  • 400 g rabarber
  • 8 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 bollen burrata di bufala
  • 1 dl water
  • 4 el vloeibare honing
  • 2 el kristalsuiker
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rabarber en snijd de uiteinden weg. Doe de schillen en de uiteinden van de rabarber in een steelpan met de helft van de tijm, de rozemarijn, de honing en het water. Warm zachtjes op en laat 10 min. sudderen. Filter de siroop en laat hem lauw worden.
2
Verwarm intussen een grillpan. Snijd de rabarberstelen in grote stukken en snijd de dikste overlangs in 2. Bestrijk ze langs alle kanten met kristalsuiker en gril ze rondom in de braadpan. Bak ze nog ± 10 min. in de oven, tot ze zacht zijn. Laat een beetje afkoelen.
3
Laat de burratabollen uitlekken, dresseer ze met de rabarberstukken op de borden en overgiet met siroop. Kruid met peper, met zout en werk af met tijm.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rabarber en snijd de uiteinden weg. Doe de schillen en de uiteinden van de rabarber in een steelpan met de helft van de tijm, de rozemarijn, de honing en het water. Warm zachtjes op en laat 10 min. sudderen. Filter de siroop en laat hem lauw worden.
2
Verwarm intussen een grillpan. Snijd de rabarberstelen in grote stukken en snijd de dikste overlangs in 2. Bestrijk ze langs alle kanten met kristalsuiker en gril ze rondom in de braadpan. Bak ze nog ± 10 min. in de oven, tot ze zacht zijn. Laat een beetje afkoelen.
3
Laat de burratabollen uitlekken, dresseer ze met de rabarberstukken op de borden en overgiet met siroop. Kruid met peper, met zout en werk af met tijm.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 200 kcal – Vetten: 13,4 g – Koolhydraten: 13,2 g - Vezels: 0,9 g – Eiwitten: 5,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 200 kcal – Vetten: 13,4 g – Koolhydraten: 13,2 g - Vezels: 0,9 g – Eiwitten: 5,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Moederdag,Pasen
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kaas | Burrata bufala

Fattorie Garofalo

Kaas | Burrata bufala

125 gr

€3,25

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€10,57