Recept zoekresultatenCroques met kip en cheddar
Delhaize logo
  • Croques met kip en cheddar
    A
Croques met kip en cheddarA

Croques met kip en cheddar

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 pilons kippenonderbouten (480 g)
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 2 appels
  • 2 takjes tijm
  • 8 sneden boerenbrood
  • 6 sneetjes cheddar
  • 1 el balsamicoazijn
  • 7 el olijfolie
  • 1 el curry
  • peper
  • zout
  • 4 pilons kippenonderbouten (480 g)
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 2 appels
  • 2 takjes tijm
  • 8 sneden boerenbrood
  • 6 sneetjes cheddar
  • 1 el balsamicoazijn
  • 7 el olijfolie
  • 1 el curry
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. (+ 30 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedenk een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de licht ingesneden kippenbouten over. Voeg 2 el olijfolie toe, de kerrie, de geriste tijm en zout. Masseer de kip om ze goed te doordringen. Bak 30 min. in de oven.
2
Snijd de ongeschilde appelen in partjes en verwijder het klokhuis. Meng ze met 1 el olijfolie en verdeel ze over de ovenplaat met de kip. Reken 20 à 25 min. kooktijd.
3
Trek het vlees van de kippenonderbouten in stukjes. Smeer 4 broodsneetjes lichtjes in met olie en draai ze om. Beleg ze met de helft van de cheddar, voeg de appels toe, de kip en enkele spinazieblaadjes. Bedek met de rest van de cheddar en sluit de boterhammen. Smeer het brood aan de bovenkant lichtjes in met olie en bak de croques op een zacht vuurtje goudbruin, in 2 grote braadpannen.
4
Meng de rest van de spinazie met 2 el olie, de azijn en zout. Serveer met de croques.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedenk een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de licht ingesneden kippenbouten over. Voeg 2 el olijfolie toe, de kerrie, de geriste tijm en zout. Masseer de kip om ze goed te doordringen. Bak 30 min. in de oven.
2
Snijd de ongeschilde appelen in partjes en verwijder het klokhuis. Meng ze met 1 el olijfolie en verdeel ze over de ovenplaat met de kip. Reken 20 à 25 min. kooktijd.
3
Trek het vlees van de kippenonderbouten in stukjes. Smeer 4 broodsneetjes lichtjes in met olie en draai ze om. Beleg ze met de helft van de cheddar, voeg de appels toe, de kip en enkele spinazieblaadjes. Bedek met de rest van de cheddar en sluit de boterhammen. Smeer het brood aan de bovenkant lichtjes in met olie en bak de croques op een zacht vuurtje goudbruin, in 2 grote braadpannen.
4
Meng de rest van de spinazie met 2 el olie, de azijn en zout. Serveer met de croques.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 10,9 g - Koolhydraten: 12,6 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 9,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 10,9 g - Koolhydraten: 12,6 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 9,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

+/- 600 gr

+/-€3,59

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Boerenbrood | Wit

La Lorraine

Boerenbrood | Wit

800 gr

€2,89

Chester | Toasty

Delhaize

Chester | Toasty

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,75

Saus | Curry

Devos & Lemmens

Saus | Curry

30 cl

€2,45

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico

Ponti

Azijn | Balsamico

25 cl

€4,29

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€18,55