Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBurgers van zalmforel op Libanese wijze
Delhaize logo
  • Burgers van zalmforel op Libanese wijze
    A

Burgers van zalmforel op Libanese wijze

Burgers van zalmforel op Libanese wijzeA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 porties Fjordse zalmforelfilets van 125 g
  • 2 dikke tomaat
  • 8 grote plak gegrilde aubergine (diepvries of huisgemaakt)
  • 200 g Libanese hummus
  • 4 petites poignées spinazieblaadjes
  • 4 meergranen bagnatbroodje
  • 1/2 citroen
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 afgestreken kl sumak
  • peper
  • 4 porties Fjordse zalmforelfilets van 125 g
  • 2 dikke tomaat
  • 8 grote plak gegrilde aubergine (diepvries of huisgemaakt)
  • 200 g Libanese hummus
  • 4 petites poignées spinazieblaadjes
  • 4 meergranen bagnatbroodje
  • 1/2 citroen
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 afgestreken kl sumak
  • peper

Begin met koken

: Bereidings- + baktijd: 15 min
1
Neem de zalmforelfilets 30 min op voorhand uit de koelkast, zodat je ze perfect kan bakken.
2
Snij de tomaten in plakjes. Snij de bagnatbroodjes middendoor en gril ze lichtjes. Verwarm de aubergineplakken.
3
Verhit intussen een antikleefpan (of een grill) zonder vetstof. Leg de met olijfolie ingesmeerde forelstukken (bolle kant naar onder) in de hete pan en gril ze 1 min op hoog vuur. Draai ze om, verlaag het vuur tot het minimum, bestrooi ze met sumak en laat ze nog 2 min bakken.
4
Smeer een laagje hummus op het onderste deel van de broodjes. Leg er de plakjes tomaten en aubergines op, de met een scheutje citroensap overgoten zalmforelstukken en de spinazieblaadjes. Plaats de bovenste helften van de broodjes er bovenop en serveer meteen.
1
Neem de zalmforelfilets 30 min op voorhand uit de koelkast, zodat je ze perfect kan bakken.
2
Snij de tomaten in plakjes. Snij de bagnatbroodjes middendoor en gril ze lichtjes. Verwarm de aubergineplakken.
3
Verhit intussen een antikleefpan (of een grill) zonder vetstof. Leg de met olijfolie ingesmeerde forelstukken (bolle kant naar onder) in de hete pan en gril ze 1 min op hoog vuur. Draai ze om, verlaag het vuur tot het minimum, bestrooi ze met sumak en laat ze nog 2 min bakken.
4
Smeer een laagje hummus op het onderste deel van de broodjes. Leg er de plakjes tomaten en aubergines op, de met een scheutje citroensap overgoten zalmforelstukken en de spinazieblaadjes. Plaats de bovenste helften van de broodjes er bovenop en serveer meteen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 745; energie (kCal): 178; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 2,1; vezels (g): 3; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 805,45
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 745; energie (kCal): 178; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 2,1; vezels (g): 3; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 805,45
Lactose vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bagnat
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Citroen | 1 st
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sumac
1 afgestreken kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Forel | Ardeens | Vel
Taste of Inspirations Filet | Forel | Ardeens | Vel
+/- 227 gr
+/-€
5
45
Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Hummus
Delhaize Hummus
200 gr
2
19
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€10,88