Recept zoekresultatenFish sticks met aardappel-preipuree en tartaarsaus
Delhaize logo
  • Fish sticks met aardappel-preipuree en tartaarsaus

Fish sticks met aardappel-preipuree en tartaarsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kids
Hoofdgerecht
Fish sticks met aardappel-preipuree en tartaarsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 verse fish sticks
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 prei
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel boter
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 10 augurken in 't zuur
  • 1 el kappertjes
  • enkele takjes kervel
  • enkele takjes dragon
  • 6 eetlepels mayonaise
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077670000
  • Kervel in mini-porties
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1990030100272480000
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Augurken | Azijn | Extra fijn
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    210 gr
    5,19 €/kg
    €1,09
    S2000053100012130000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Bereid de tartaarsaus. Hak hiervoor de zilveruitjes, de augurken en de kappertjes fijn. Snipper de kervel en de dragon fijn en meng deze met de zilveruitjes, de augurken, de kappertjes en de mayonaise. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
    2. Schil de aardappelen en maak de prei schoon. Snijd de aardappelen in grove stukken en hak de prei grof. Zet een pot met water en het bouillonblokje op het vuur en kook de aardappelen en prei gaar in gezouten water gedurende 20 min. Giet af. Voeg de melk en de boter toe en stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng nogmaals.
    3. Zet een antikleefpan op het vuur met de olijfolie en laat heet worden. Bak de fish sticks erin mooi goudbruin en gaar langs beide kanten.
    4. Serveer de puree bij de fish sticks en geef er de tartaarsaus bij. Werk af met enkele partjes citroen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kids
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Fish sticks met aardappel-preipuree en tartaarsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077670000
  • Kervel in mini-porties
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1990030100272480000
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Augurken | Azijn | Extra fijn
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    210 gr
    5,19 €/kg
    €1,09
    S2000053100012130000