Recept zoekresultatenBruschetta met oesterzwammen
Delhaize logo
  • Bruschetta met oesterzwammen
    C

Bruschetta met oesterzwammen

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hapjes
Bruschetta met oesterzwammenC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 500 g oesterzwammen
  • 2 lente-uien
  • 1/3 bussel dragon
  • 4 takjes tijm
  • 1 meergranen houthakkersbrood
  • 80 g tomatenbruschettadip
  • 100 g gezouten boter
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Belgische | oesterzwammen | Bio

Delhaize

Belgische | oesterzwammen | Bio

3 × 200 gr

Bio

€8,97

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Brood | Extra zacht  | Volkoren

Harrys

Brood | Extra zacht | Volkoren

500 gr

€2,39

Opgeklopte boter |Half-zout

Balade

Opgeklopte boter |Half-zout

130 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€19,22

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Smelt de boter lichtjes (hij moet mals zijn). Haal de pan van het vuur, voeg de fijngehakte dragonblaadjes en de tomatendip toe. Zet de steelpan in een slakom met ijsblokjes en/of ijskoud water en meng de bereiding met een klopper om ze te emulgeren. Bewaar in de koelkast.
  2. Snijd 12 dikke sneetjes schuin uit het brood. Smeer ze in met olijfolie, kruid ze met peper en zout. Gril de broodsneetjes in een braadpan (of in de oven).
  3. Snijd de oesterzwammen in stukken en bak ze op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de gearomatiseerde boter. Breng verder op smaak, roer er de gesnipperde lente-uitjes onder en haal de pan van het vuur.
  4. Garneer de bruschetta royaal, werk af met een beetje tijm en serveer bij het aperitief. Ook super als voorgerecht, met een rucolaslaatje.

Tip: Maak je bruschetta gerust met brood van de dag voordien.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 232 kcal - Vetten: 10 g - Koolhydraten: 28,9 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 5,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100 g: Energie: 232 kcal - Vetten: 10 g - Koolhydraten: 28,9 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 5,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Hapjes
  • Bruschetta met oesterzwammen
    C

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Belgische | oesterzwammen | Bio

Delhaize

Belgische | oesterzwammen | Bio

3 × 200 gr

Bio

€8,97

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Brood | Extra zacht  | Volkoren

Harrys

Brood | Extra zacht | Volkoren

500 gr

€2,39

Opgeklopte boter |Half-zout

Balade

Opgeklopte boter |Half-zout

130 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€19,22