Recept zoekresultatenMinilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitloof
Delhaize logo
  • Minilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitloof

Minilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitloof

Minilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitloof
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1/2 bosje bieslook
  • 30 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 el honing
  • 2 feuilles laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 minilamsgebraad Taste of Inspirations van ongeveer 800 g
  • 1 e.l. olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • 1 takje rozemarijn
  • 1,2 kg witloof uit volle grond
  • 1/2 el zeste van biosinaasappel
  • 1/2 el zachte curry
  • zout
  • zwarte peper
  • 20 cl water
  • 1/2 bosje bieslook
  • 30 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 el honing
  • 2 feuilles laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 minilamsgebraad Taste of Inspirations van ongeveer 800 g
  • 1 e.l. olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • 1 takje rozemarijn
  • 1,2 kg witloof uit volle grond
  • 1/2 el zeste van biosinaasappel
  • 1/2 el zachte curry
  • zout
  • zwarte peper
  • 20 cl water

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 200°C – gas 6.
2
Kruid het gebraad aan alle kanten met peper en zout. Omwikkel het vlees met keukentouw en leg het in een ovenschaal. Voeg de ongepelde, hele lookteentjes, de laurierbladeren en het water toe.
3
Hak de kruiden grof en doe ze in de beker van de mixer met het paneermeel, de boter, peper en zout. Mix tot een homogene massa. Strijk deze pasta gelijkmatig over het gebraad, druk stevig aan en zet in de oven. Bedek het gebraad na 15 min. met aluminiumfolie, zodat de korst niet verbrandt. Bak nog 15 min. in de oven, zet de oven dan af en laat het gebraad 15 min. rusten.
4
Ondertussen wrijf je over het witloof met een vochtige doek. Snij het overlangs in de helft en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij de stukken in 3 in de lengte. Verwarm de olijfolie in een stoofpan of kookpot met dikke bodem en sauteer het witloof op een zacht vuur. Voeg de honing, curry, peper en zout toe. Dek af en laat 25 min. konfijten op een zacht vuur. Draai het witloof af en toe om. Voeg de sinaasappelzeste toe op het einde.
5
Haal het gebraad uit de oven. Snij het in niet al te fijne stukken en serveer met het malse witloof en gestoomde aardappelen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C – gas 6.
2
Kruid het gebraad aan alle kanten met peper en zout. Omwikkel het vlees met keukentouw en leg het in een ovenschaal. Voeg de ongepelde, hele lookteentjes, de laurierbladeren en het water toe.
3
Hak de kruiden grof en doe ze in de beker van de mixer met het paneermeel, de boter, peper en zout. Mix tot een homogene massa. Strijk deze pasta gelijkmatig over het gebraad, druk stevig aan en zet in de oven. Bedek het gebraad na 15 min. met aluminiumfolie, zodat de korst niet verbrandt. Bak nog 15 min. in de oven, zet de oven dan af en laat het gebraad 15 min. rusten.
4
Ondertussen wrijf je over het witloof met een vochtige doek. Snij het overlangs in de helft en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij de stukken in 3 in de lengte. Verwarm de olijfolie in een stoofpan of kookpot met dikke bodem en sauteer het witloof op een zacht vuur. Voeg de honing, curry, peper en zout toe. Dek af en laat 25 min. konfijten op een zacht vuur. Draai het witloof af en toe om. Voeg de sinaasappelzeste toe op het einde.
5
Haal het gebraad uit de oven. Snij het in niet al te fijne stukken en serveer met het malse witloof en gestoomde aardappelen.
Nutritionele informatie
Energie: 415 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Pasen,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
2
15
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Filet Pur | Lam | Celtic
    Delhaize Filet Pur | Lam | Celtic
    +/- 150 gr
    +/-€
    6
    00
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Witloof | Hydrocultuur
    Delhaize Witloof | Hydrocultuur
    2 × 650 gr
    3
    49
    Eetsinaas | 4ST
    Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
    3
    09
    Paste | Red curry
    So Thai Paste | Red curry
    110 gr
    2de tegen -50%
    2
    45
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Valvert Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1,5 l
    2+1 gratis
    5
    29

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Paneermeel
    Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Peper | Groen
    Delhaize Peper | Groen
    30 gr
    2
    35
    Totaal:
    +/-€34,87