Recept zoekresultatenBoeuf bourguignon
Delhaize logo
  • Boeuf bourguignon
    A
Boeuf bourguignonA

Boeuf bourguignon

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g rundsstoofvlees eerste keus
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • 2 uien
  • 400 g wortelen
  • 250 g witte champignons
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 fles rode wijn (van 37,5 cl)
  • 2 el bloem
  • 1 el tomatenpuree, dubbel geconcentreerd
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 20 g melkerijboter
  • peper
  • zout
  • 800 g rundsstoofvlees eerste keus
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • 2 uien
  • 400 g wortelen
  • 250 g witte champignons
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 fles rode wijn (van 37,5 cl)
  • 2 el bloem
  • 1 el tomatenpuree, dubbel geconcentreerd
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 20 g melkerijboter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 2 u kooktijd
1
Fruit de gehakte uien en de spekreepjes op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie.
2
Bak intussen het vlees in blokjes op een hoog vuur, in een grote braadpan met de boter en 1 el olijfolie.
3
Bestuif de uien met bloem, meng 1 min., giet er de rode wijn bij en meng. Voeg het vlees toe en de wortelen in schijfjes.
4
Meet 37,5 cl water af. Giet een beetje water in de braadpan van het vlees, roer alle aanbaksels goed los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van het water toe, de tijm, de laurierblaadjes, het tomatenconcentraat en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat gedurende 2 u net onder het kookpunt heel zachtjes pruttelen. Meng af en toe (je moet op het einde van de kooktijd het vlees met een vork kunnen snijden).
5
Snipper de champignons en bak ze in een braadpan met 1 el olijfolie. Schep ze op het einde van de kooktijd in de stoofpan. Breng verder op smaak en serveer. Geef er homemade puree bij of frietjes.
1
Fruit de gehakte uien en de spekreepjes op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie.
2
Bak intussen het vlees in blokjes op een hoog vuur, in een grote braadpan met de boter en 1 el olijfolie.
3
Bestuif de uien met bloem, meng 1 min., giet er de rode wijn bij en meng. Voeg het vlees toe en de wortelen in schijfjes.
4
Meet 37,5 cl water af. Giet een beetje water in de braadpan van het vlees, roer alle aanbaksels goed los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van het water toe, de tijm, de laurierblaadjes, het tomatenconcentraat en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat gedurende 2 u net onder het kookpunt heel zachtjes pruttelen. Meng af en toe (je moet op het einde van de kooktijd het vlees met een vork kunnen snijden).
5
Snipper de champignons en bak ze in een braadpan met 1 el olijfolie. Schep ze op het einde van de kooktijd in de stoofpan. Breng verder op smaak en serveer. Geef er homemade puree bij of frietjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 130 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 2,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 10,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 130 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 2,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 10,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rundstoofvlees

Delhaize

Rundstoofvlees

2 × 600 gr

€21,10

Spekreepjes | Gerookt

La Vie

Spekreepjes | Gerookt

150 gr

€3,49

Wortelen

Delhaize

Wortelen

1 kg

€1,69

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Baie Cap Pinotage Rood

South Africa

Baie Cap Pinotage Rood

75 cl

€4,99

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,88

Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes

12 x 11 gr

€2,09

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Bloem | Vloeiend

Delhaize

Bloem | Vloeiend

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€40,17