Recept zoekresultatenBloemkoolrijst met kabeljauw en linzen
Recept zoekresultatenBloemkoolrijst met kabeljauw en linzen
Delhaize logo
  • Bloemkoolrijst met kabeljauw en linzen
    Nutri-Score A

Bloemkoolrijst met kabeljauw en linzen

Bloemkoolrijst met kabeljauw en linzenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 400 g kabeljauwhaasje
  • 100 g postelein
  • 1 blik linzen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 6 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 cm gember
  • 2 kl currypoeder
  • 1 bloemkool
  • 2 sjalotten
  • 2 biolimoenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout
  • 400 g kabeljauwhaasje
  • 100 g postelein
  • 1 blik linzen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 6 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 cm gember
  • 2 kl currypoeder
  • 1 bloemkool
  • 2 sjalotten
  • 2 biolimoenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Rasp de bloemkool met de grove kant van de rasp. Houd apart.
2
Spoel de linzen grondig met koud water en laat ze goed uitlekken. Hak de sjalotten en het rode pepertje fijn. Plet de teentjes knoflook en rasp de gember. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olie. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg ze toe. Bestrooi met currypoeder, kruid met peper en zout. Voeg de linzen en de kokosmelk toe. Fruit 2 à 3 min. op een matig vuurtje, tot de vis gaar is.
3
Fruit intussen ook de bloemkoolrijst gedurende 3 min. op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met 4 el olie. Kruid met peper en zout.
4
Schep de inhoud van de braadpan bij de bloemkool in de sauteerpan. Hak de koriander en de postelein grof. Voeg ze toe, samen met geraspte limoenzeste en limoensap naar eigen smaak. Fruit nog 2 min. en breng verder op smaak.
5
Werk af met limoenpartjes en dien warm of koud op (superlekker voor in de lunchbox).
1
Rasp de bloemkool met de grove kant van de rasp. Houd apart.
2
Spoel de linzen grondig met koud water en laat ze goed uitlekken. Hak de sjalotten en het rode pepertje fijn. Plet de teentjes knoflook en rasp de gember. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olie. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg ze toe. Bestrooi met currypoeder, kruid met peper en zout. Voeg de linzen en de kokosmelk toe. Fruit 2 à 3 min. op een matig vuurtje, tot de vis gaar is.
3
Fruit intussen ook de bloemkoolrijst gedurende 3 min. op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met 4 el olie. Kruid met peper en zout.
4
Schep de inhoud van de braadpan bij de bloemkool in de sauteerpan. Hak de koriander en de postelein grof. Voeg ze toe, samen met geraspte limoenzeste en limoensap naar eigen smaak. Fruit nog 2 min. en breng verder op smaak.
5
Werk af met limoenpartjes en dien warm of koud op (superlekker voor in de lunchbox).

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Gluten vrij
Moederdag
Lente,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Postelein
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Linzen | Beluga
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Limoen | 1 st
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
9
24
Kokosmelk
Delhaize Kokosmelk
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
73
Arachideolie
Vandemoortele Arachideolie
1 l
6
45
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Saus | Curry | Doypack
    Delhaize Saus | Curry | Doypack
    22 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Bloemkool
    Delhaize Bloemkool
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Sjalotten | Verpakt | Bio
    Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
      3
      99
      Rode pepers | Verpakt
      Delhaize Rode pepers | Verpakt
      50 gr
      1
      35

      Reeds in je keuken

      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Totaal:
      +/-€37,92