Recept zoekresultatenBruschetta-pizza met amandelpesto, aardbei, burrata en komkommer
Delhaize logo
  • Bruschetta-pizza met amandelpesto, aardbei, burrata en komkommer
    A
Bruschetta-pizza met amandelpesto, aardbei, burrata en komkommerA

Bruschetta-pizza met amandelpesto, aardbei, burrata en komkommer

door Jelle Beeckman
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

1 portie
  • 1/2 courgette
  • 1/2 komkommer
  • 1 bussel basilicum
  • 100 g aardbeien
  • 30 g amandelen
  • 1 groot rond wit brood (niet gesneden)
  • 1 burrata (125 g)
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1/2 courgette
  • 1/2 komkommer
  • 1 bussel basilicum
  • 100 g aardbeien
  • 30 g amandelen
  • 1 groot rond wit brood (niet gesneden)
  • 1 burrata (125 g)
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood horizontaal in 2 om een bodem van 2 cm dikte te verkrijgen. Smeer het in met 1 el olijfolie, kruid met peper en met zout. Bak het brood 5 min. goudbruin in de oven. Rooster tegelijk ook de amandelen.
2
Snijd de courgette, de komkommer en de aardbeien in fijne plakjes.
3
Hak de amandelen en ¾ van de basilicum fijn met 3 el olijfolie, peper en zout.
4
Plet de burrata met een vork. Kruid hem met peper en zout. Verdeel de burrata over de pizzabodem en leg er de courgette- en komkommerplakjes bovenop. Breng op smaak. Voeg de aardbeien toe en lepel hier en daar wat pesto op de pizza. Werk af met de rest van het basilicum en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood horizontaal in 2 om een bodem van 2 cm dikte te verkrijgen. Smeer het in met 1 el olijfolie, kruid met peper en met zout. Bak het brood 5 min. goudbruin in de oven. Rooster tegelijk ook de amandelen.
2
Snijd de courgette, de komkommer en de aardbeien in fijne plakjes.
3
Hak de amandelen en ¾ van de basilicum fijn met 3 el olijfolie, peper en zout.
4
Plet de burrata met een vork. Kruid hem met peper en zout. Verdeel de burrata over de pizzabodem en leg er de courgette- en komkommerplakjes bovenop. Breng op smaak. Voeg de aardbeien toe en lepel hier en daar wat pesto op de pizza. Werk af met de rest van het basilicum en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 210 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 24,5 g - Vezels: 4,5 g - Eiwitten: 7,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 210 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 24,5 g - Vezels: 4,5 g - Eiwitten: 7,5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Lunch

Ingrediënten voor 1 personen

Toon:

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Speltpistolet | Bio

Delhaize

Speltpistolet | Bio

4 x 60 gr

Bio

€3,29

Kaas | Burrata bufala

Fattorie Garofalo

Kaas | Burrata bufala

125 gr

€3,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€9,18