Recept zoekresultatenBao met varken en groenten
Delhaize logo
  • Bao met varken en groenten
    A

Bao met varken en groenten

door Line Couvreur
Bao met varken en groentenA
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 500 g varkensspiering
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 1/5 rode kool
  • 1/2 rode peper
  • 1 citroen
  • 1/2 bussel munt
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 el pinda’s
  • 10 g verse bakkersgist
  • 500 g bloem
  • 1 snufje fijne suiker
  • 2 el honing
  • 2 el fish sauce
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g varkensspiering
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 1/5 rode kool
  • 1/2 rode peper
  • 1 citroen
  • 1/2 bussel munt
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 el pinda’s
  • 10 g verse bakkersgist
  • 500 g bloem
  • 1 snufje fijne suiker
  • 2 el honing
  • 2 el fish sauce
  • 2 el sojasaus

Begin met koken

: 50 min. + 2 u 10 min. kooktijd (en rusttijd)
1
Meng de bloem en 1 kl zout in de beker van een keukenrobot met een deeghaak. Meng de gist en de suiker met 2,7 dl lauw water. Laat 10 min. rusten en giet, al mengend, beetje bij beetje op de bloem. Kneed 10 min. (eventueel met je eigen handen als je geen keukenrobot hebt) tot een soepele deegbal. Doe de deegbal in een slakom, dek af met een doek en laat 2 u in een goed verwarmde ruimte rijzen (of in de oven op 40°C).
2
Bak de spiering op een hoog vuur aan de 2 kanten goudbruin, in een braadpan met de olijfolie. Doe het vlees in een kleine stoofpan, zet het deksel op de pan en kook 2 u op een heel zacht vuurtje.
3
Snijd 10 vierkante stukken (± 12 cm zijde) bakpapier. Kneed het deeg lichtjes om de lucht te verwijderen. Verdeel het in 10 deegballen en plet ze tot een langgerekte vorm (wrijf je handen in met bloem, dat werkt gemakkelijker). Plooi de deegstukken in 2 terwijl je een stuk bakpapier tussen het geplooide deeg stopt.
4
Bekleed een stoommand met een iets kleiner rond stuk bakpapier, waarin je eerst kleine gaatjes prikt, en stoom hierop de bao’s 10 min.
5
Meng het citroensap, de honing, de sojasaus en de fish sauce. Trek het vlees in stukjes. Snipper de rode kool en de ingekorte lente-uitjes (in de lengte voor een mooier resultaat). Snijd de wortelen in ultrafijne staafjes. Snipper de ontpitte rode peper fijn. Meng alles met de saus.
6
Garneer de bao’s met deze bereiding. Werk af met de grofgehakte kruiden en pinda’s en ... laat het smaken!
1
Meng de bloem en 1 kl zout in de beker van een keukenrobot met een deeghaak. Meng de gist en de suiker met 2,7 dl lauw water. Laat 10 min. rusten en giet, al mengend, beetje bij beetje op de bloem. Kneed 10 min. (eventueel met je eigen handen als je geen keukenrobot hebt) tot een soepele deegbal. Doe de deegbal in een slakom, dek af met een doek en laat 2 u in een goed verwarmde ruimte rijzen (of in de oven op 40°C).
2
Bak de spiering op een hoog vuur aan de 2 kanten goudbruin, in een braadpan met de olijfolie. Doe het vlees in een kleine stoofpan, zet het deksel op de pan en kook 2 u op een heel zacht vuurtje.
3
Snijd 10 vierkante stukken (± 12 cm zijde) bakpapier. Kneed het deeg lichtjes om de lucht te verwijderen. Verdeel het in 10 deegballen en plet ze tot een langgerekte vorm (wrijf je handen in met bloem, dat werkt gemakkelijker). Plooi de deegstukken in 2 terwijl je een stuk bakpapier tussen het geplooide deeg stopt.
4
Bekleed een stoommand met een iets kleiner rond stuk bakpapier, waarin je eerst kleine gaatjes prikt, en stoom hierop de bao’s 10 min.
5
Meng het citroensap, de honing, de sojasaus en de fish sauce. Trek het vlees in stukjes. Snipper de rode kool en de ingekorte lente-uitjes (in de lengte voor een mooier resultaat). Snijd de wortelen in ultrafijne staafjes. Snipper de ontpitte rode peper fijn. Meng alles met de saus.
6
Garneer de bao’s met deze bereiding. Werk af met de grofgehakte kruiden en pinda’s en ... laat het smaken!
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 192 kcal - Vetten: 5 g - Koolhydraten: 26,2 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 10 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 192 kcal - Vetten: 5 g - Koolhydraten: 26,2 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 10 g
Aziatisch
Lactose vrij
Winter