Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Recept zoekresultatenRunderreepjes met mosterd
Delhaize logo
  • Runderreepjes met mosterd
    B

Runderreepjes met mosterd

door Gema Gomez
Runderreepjes met mosterdB
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g gepelde steak
  • 600 g extra fijne sperziebonen
  • 4 sjalotten
  • 600 g voorgebakken aardappelblokjes
  • 2,5 dl culinaire room met 20% v.g.
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 20 g boter
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 600 g gepelde steak
  • 600 g extra fijne sperziebonen
  • 4 sjalotten
  • 600 g voorgebakken aardappelblokjes
  • 2,5 dl culinaire room met 20% v.g.
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 20 g boter
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelblokjes over en bak ze volgens de instructies op de verpakking.
2
Dompel de sperziebonen in heel warm water om ze te ontdooien. Ververs het water enkele keren en laat uitlekken.
3
Snijd de steaks in reepjes en bak ze op een hoog vuur, in een sauteerpan met de boter en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan zodra het mooi gekleurd is. Voeg 1 el olijfolie en 2 fijngehakte sjalotjes in de sauteerpan en fruit dit gedurende 5 min. op een zacht vuurtje. Overgiet met witte wijn, laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken en giet er de culinaire room bij. Voeg de 2 soorten mosterd toe en laat zachtjes sudderen.
4
Snipper de 2 andere sjalotjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 3 el olijfolie. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en fruit op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.
5
Schep de runderreepjes in de saus, warm 2 min. op en breng verder op smaak. Serveer met de sperziebonen en de gebakken aardappelen.
6
Tip: diepvriessperziebonen zijn al geblancheerd. Je hoeft ze dus enkel te fruiten om ze al dente te bakken. Voeg een beetje verse tijm toe aan de sperziebonen en de aardappelen. Dit gerecht, op de aardappelen na (stap 1 kun je gemakkelijk vooraf maken. Het gebakken vlees en de saus kun je zelfs invriezen (stap 3).
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelblokjes over en bak ze volgens de instructies op de verpakking.
2
Dompel de sperziebonen in heel warm water om ze te ontdooien. Ververs het water enkele keren en laat uitlekken.
3
Snijd de steaks in reepjes en bak ze op een hoog vuur, in een sauteerpan met de boter en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan zodra het mooi gekleurd is. Voeg 1 el olijfolie en 2 fijngehakte sjalotjes in de sauteerpan en fruit dit gedurende 5 min. op een zacht vuurtje. Overgiet met witte wijn, laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken en giet er de culinaire room bij. Voeg de 2 soorten mosterd toe en laat zachtjes sudderen.
4
Snipper de 2 andere sjalotjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 3 el olijfolie. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en fruit op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.
5
Schep de runderreepjes in de saus, warm 2 min. op en breng verder op smaak. Serveer met de sperziebonen en de gebakken aardappelen.
6
Tip: diepvriessperziebonen zijn al geblancheerd. Je hoeft ze dus enkel te fruiten om ze al dente te bakken. Voeg een beetje verse tijm toe aan de sperziebonen en de aardappelen. Dit gerecht, op de aardappelen na (stap 1 kun je gemakkelijk vooraf maken. Het gebakken vlees en de saus kun je zelfs invriezen (stap 3).
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 114 kcal - Vetten: 6,6 g - Koolhydraten: 5,7 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 114 kcal - Vetten: 6,6 g - Koolhydraten: 5,7 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,7 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakte biefstuk
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Prinsessenbonen
Delhaize Prinsessenbonen
2 × 500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Aardappelblokjes
Delhaize Aardappelblokjes
600 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
25
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Sec
Le Long Cours Sec
25 cl
-15% voor 3
1
79
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
39
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
4
25

Reeds in je keuken

Karneboter
Delhaize Karneboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Totaal:
€15,04