1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelblokjes over en bak ze volgens de instructies op de verpakking.
2
Dompel de sperziebonen in heel warm water om ze te ontdooien. Ververs het water enkele keren en laat uitlekken.
3
Snijd de steaks in reepjes en bak ze op een hoog vuur, in een sauteerpan met de boter en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan zodra het mooi gekleurd is. Voeg 1 el olijfolie en 2 fijngehakte sjalotjes in de sauteerpan en fruit dit gedurende 5 min. op een zacht vuurtje. Overgiet met witte wijn, laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken en giet er de culinaire room bij. Voeg de 2 soorten mosterd toe en laat zachtjes sudderen.
4
Snipper de 2 andere sjalotjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 3 el olijfolie. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en fruit op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.
5
Schep de runderreepjes in de saus, warm 2 min. op en breng verder op smaak. Serveer met de sperziebonen en de gebakken aardappelen.
6
Tip: diepvriessperziebonen zijn al geblancheerd. Je hoeft ze dus enkel te fruiten om ze al dente te bakken. Voeg een beetje verse tijm toe aan de sperziebonen en de aardappelen. Dit gerecht, op de aardappelen na (stap 1 kun je gemakkelijk vooraf maken. Het gebakken vlees en de saus kun je zelfs invriezen (stap 3).
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelblokjes over en bak ze volgens de instructies op de verpakking.
2
Dompel de sperziebonen in heel warm water om ze te ontdooien. Ververs het water enkele keren en laat uitlekken.
3
Snijd de steaks in reepjes en bak ze op een hoog vuur, in een sauteerpan met de boter en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan zodra het mooi gekleurd is. Voeg 1 el olijfolie en 2 fijngehakte sjalotjes in de sauteerpan en fruit dit gedurende 5 min. op een zacht vuurtje. Overgiet met witte wijn, laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken en giet er de culinaire room bij. Voeg de 2 soorten mosterd toe en laat zachtjes sudderen.
4
Snipper de 2 andere sjalotjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 3 el olijfolie. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en fruit op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.
5
Schep de runderreepjes in de saus, warm 2 min. op en breng verder op smaak. Serveer met de sperziebonen en de gebakken aardappelen.
6
Tip: diepvriessperziebonen zijn al geblancheerd. Je hoeft ze dus enkel te fruiten om ze al dente te bakken. Voeg een beetje verse tijm toe aan de sperziebonen en de aardappelen. Dit gerecht, op de aardappelen na (stap 1 kun je gemakkelijk vooraf maken. Het gebakken vlees en de saus kun je zelfs invriezen (stap 3).