Recept zoekresultatenAuberginesalade met mozzarella, walnoten en pitacroutons
Delhaize logo
  • Auberginesalade met mozzarella, walnoten en pitacroutons
    B
Auberginesalade met mozzarella, walnoten en pitacroutonsB

Auberginesalade met mozzarella, walnoten en pitacroutons

door Jelle The Messy Chef
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 75 g walnoten
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 2 pitabroodjes
  • 150 g minimozzarellabolletjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 kl honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl gemalen komijn
  • peper
  • zout
  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 75 g walnoten
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 2 pitabroodjes
  • 150 g minimozzarellabolletjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 kl honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl gemalen komijn
  • peper

Begin met koken

: 25 min. (+ 20 min. koeltijd)
1
Schil de aubergines en snijd ze in stukken. Fruit ze in een braadpan, met 3 el olijfolie, het geperste teentje knoflook, de paprika, de komijn, peper en zout. Haal de pan van het vuur zodra de aubergines mooi goudbruin en mals zijn. Voeg de gehakte noten toe, de veenbessen, de goed uitgelekte mozzarellabolletjes, de honing en de balsamicoazijn. Breng verder op smaak en laat 20 min. in de koelkast rusten.
2
Snijd de pitabroodjes in kleine stukken. Bak ze goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Meng ze net voor het opdienen met de aubergines, de munt- en korianderblaadjes en de fijngesnipperde rode peper.
1
Schil de aubergines en snijd ze in stukken. Fruit ze in een braadpan, met 3 el olijfolie, het geperste teentje knoflook, de paprika, de komijn, peper en zout. Haal de pan van het vuur zodra de aubergines mooi goudbruin en mals zijn. Voeg de gehakte noten toe, de veenbessen, de goed uitgelekte mozzarellabolletjes, de honing en de balsamicoazijn. Breng verder op smaak en laat 20 min. in de koelkast rusten.
2
Snijd de pitabroodjes in kleine stukken. Bak ze goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Meng ze net voor het opdienen met de aubergines, de munt- en korianderblaadjes en de fijngesnipperde rode peper.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 203 kcal - Vetten: 11.9 g - Koolhydraten: 3 g - Vezels: 2.8 g - Eiwitten: 6.9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 203 kcal - Vetten: 11.9 g - Koolhydraten: 3 g - Vezels: 2.8 g - Eiwitten: 6.9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Vegetarisch
Lunch

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Gegrilde Aubergines

Delhaize

Gegrilde Aubergines

500 gr

€2,25

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Munt | Bussel | Verpakt

Delhaize

Munt | Bussel | Verpakt

150 gr

€3,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Broodjes | Pita

Delhaize

Broodjes | Pita

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,85

Mozzarella | Mini-bolletjes

Galbani

Mozzarella | Mini-bolletjes

150 gr

€2,49

Honing | Vloeibaar

Meli

Honing | Vloeibaar

350 gr

€5,49

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Azijn | Balsamico

Ponti

Azijn | Balsamico

25 cl

€4,29

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€17,71