Recept zoekresultatenKip met olijven
Delhaize logo
  • Kip met olijven

Kip met olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Kip met olijven

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,1 kg kippenonderbouten
  • 160 g ontpitte groene olijven (uit bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cl droge witte wijn
  • enkele basilicumblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

2 × 1 kg

€11,98

Olijven | Groen | Ontpit

Delhaize

Olijven | Groen | Ontpit

2 × 130 gr

€4,58

Tomten | Gepelde | Blokjes

Elvea

Tomten | Gepelde | Blokjes

800 gr

€2,59

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Saus | Basilicum

Filippo Berio

Saus | Basilicum

340 gr

€3,59

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€28,52

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + kooktijd 35 min.

  1. Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en bak er de onderbouten aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem ze eruit en fruit de gehakte ui in dezelfde pan gedurende 5 min. op zacht vuur.
  2. Voeg het geperste lookteentje toe en de gehakte rozemarijn, roer 2 min., doe er dan de tomaten en de witte wijn bij. Leg de onderbouten in de saus en laat ze 30 min. op zacht vuur sudderen, draai ze halverwege de kooktijd om.
  3. Voeg de uitgelekte olijven toe en laat nog 5 min. sudderen.
  4. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met gehakt basilicum en serveer warm met pasta, rijst of in de oven gebakken aardappelen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Kip met olijven

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

2 × 1 kg

€11,98

Olijven | Groen | Ontpit

Delhaize

Olijven | Groen | Ontpit

2 × 130 gr

€4,58

Tomten | Gepelde | Blokjes

Elvea

Tomten | Gepelde | Blokjes

800 gr

€2,59

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Saus | Basilicum

Filippo Berio

Saus | Basilicum

340 gr

€3,59

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€28,52