Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenArdense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika's
Delhaize logo
  • Ardense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika's
    A

Ardense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika's

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Ardense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika'sA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 4 forellen
  • 280 g gegrilde paprika’s in olie (Anti Pasti Delhaize)
  • 1 snuifje gemalen komijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels pili-pilivlokken
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Sinaasappel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    0,99 €/l
    €0,99
    S2009020400205310000
  • Kruiden | Pili - Pili | Molen
    37 gr
    94,32 €/kg
    €3,49
    S2009111608000040000
  • Forel | Ardense
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 385 gr
    +/-14,99€/kg
    +/-€5,77
    F1981081100228000000
  • Fijngesneden bieslook
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    27,00 €/kg
    €1,35
    S1996121600272270000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
    2. Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Bedek de ovenplaat met een dubbel vel bakpapier en leg er de forellen op. Kruid ze aan de binnenkant met peper en zout en smeer ze in met olijfolie. Bak ze 25 min. in de oven.
    3. Bereid ondertussen de vinaigrette : giet het sinaasappelsap en het citroensap in een kommetje en kruid met peper en zout. Voeg daarbij de geperste knoflookteentjes, de komijn en de pilipilivlokken : meng goed. Voeg 6 eetlepels olie uit de bokaal van de paprika’s toe en klop met de garde. Doe er de bieslook en de fijngehakte paprika's bij.
    4. Serveer de forellen met de vinaigrette en versier met verse basilicum.

    Kooktip

    • Dien op met in olijfolie gebakken spinazie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 434; energie (kCal): 104; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 258,13
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Ardense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika's
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Sinaasappel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    0,99 €/l
    €0,99
    S2009020400205310000
  • Kruiden | Pili - Pili | Molen
    37 gr
    94,32 €/kg
    €3,49
    S2009111608000040000
  • Forel | Ardense
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 385 gr
    +/-14,99€/kg
    +/-€5,77
    F1981081100228000000
  • Fijngesneden bieslook
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    27,00 €/kg
    €1,35
    S1996121600272270000