Recept zoekresultatenArdense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika's
Delhaize logo
  • Ardense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika's
    A

Ardense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika's

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Ardense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika'sA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el fijngesneden bieslook
  • 280 g gegrilde paprika’s in olie (Anti Pasti Delhaize)
  • 1 snuifje gemalen komijn
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 kl pili-pilivlokken
  • 4 el sinaasappelsap
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 4 forellen
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Paprika | Rood

Delhaize

Paprika | Rood

2 × 220 gr

€4,10

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Kruiden | Pili - Pili | Molen

Santa Maria

Kruiden | Pili - Pili | Molen

37 gr

€3,49

Vers geperst sap | Sinaasappel

Delhaize

Vers geperst sap | Sinaasappel

25 cl

€1,49

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Forel | Ardense

Taste of Inspirations

Forel | Ardense

+/- 385 gr

+/-€5,77

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€26,17

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  2. Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Bedek de ovenplaat met een dubbel vel bakpapier en leg er de forellen op. Kruid ze aan de binnenkant met peper en zout en smeer ze in met olijfolie. Bak ze 25 min. in de oven.
  3. Bereid ondertussen de vinaigrette : giet het sinaasappelsap en het citroensap in een kommetje en kruid met peper en zout. Voeg daarbij de geperste knoflookteentjes, de komijn en de pilipilivlokken : meng goed. Voeg 6 eetlepels olie uit de bokaal van de paprika’s toe en klop met de garde. Doe er de bieslook en de fijngehakte paprika's bij.
  4. Serveer de forellen met de vinaigrette en versier met verse basilicum.

Kooktip

  • Dien op met in olijfolie gebakken spinazie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 434; energie (kCal): 104; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 258,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 434; energie (kCal): 104; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 258,13
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Ardense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika's
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Paprika | Rood

Delhaize

Paprika | Rood

2 × 220 gr

€4,10

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Kruiden | Pili - Pili | Molen

Santa Maria

Kruiden | Pili - Pili | Molen

37 gr

€3,49

Vers geperst sap | Sinaasappel

Delhaize

Vers geperst sap | Sinaasappel

25 cl

€1,49

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Forel | Ardense

Taste of Inspirations

Forel | Ardense

+/- 385 gr

+/-€5,77

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€26,17