OverslaanDelhaize logo
Delhaize logo
D

Apfelstrüdel

ApfelstrüdelD
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 rol bladerdeeg met boter
  • 1 el bloemsuiker
  • 30 g boter
  • 1/2 citroen
  • 2 el hazelnootpoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 60 g paneermeel
  • 100 g rietsuiker
  • 30 g rozijnen
  • 2 el rum
  • 3 zure appelen
  • 1 potje zure room
  • 1 rol bladerdeeg met boter
  • 1 el bloemsuiker
  • 30 g boter
  • 1/2 citroen
  • 2 el hazelnootpoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 60 g paneermeel
  • 100 g rietsuiker
  • 30 g rozijnen
  • 2 el rum
  • 3 zure appelen
  • 1 potje zure room

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. baktijd
1
Laat de rozijnen in de rum inweken.
2
Zet een pan op een matig vuur met boter en laat smelten. Voeg het paneermeel toe en laat kleuren. Voeg vervolgens het hazelnootpoeder toe en laat nog even meekleuren. Neem van het vuur.
3
Schil de appelen, snijd in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap. Voeg de uitgelekte rozijnen, de suiker en kaneel toe. Meng voorzichtig.
4
Verwarm de oven voor op 160°C.
5
Leg het vel bladerdeeg tussen 2 vellen bakpapier en rol het met een deegrol nog wat dunner uit. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Verdeel het paneermeel in het midden van het deeg. Schik de appelen. Plooi de randen naar binnen en druk samen zodat het deeg goed afsluit.
6
Bak in de oven gedurende 40 min.
7
Laat afkoelen en bestuif met bloemsuiker. Serveer met de zure room.
1
Laat de rozijnen in de rum inweken.
2
Zet een pan op een matig vuur met boter en laat smelten. Voeg het paneermeel toe en laat kleuren. Voeg vervolgens het hazelnootpoeder toe en laat nog even meekleuren. Neem van het vuur.
3
Schil de appelen, snijd in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap. Voeg de uitgelekte rozijnen, de suiker en kaneel toe. Meng voorzichtig.
4
Verwarm de oven voor op 160°C.
5
Leg het vel bladerdeeg tussen 2 vellen bakpapier en rol het met een deegrol nog wat dunner uit. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Verdeel het paneermeel in het midden van het deeg. Schik de appelen. Plooi de randen naar binnen en druk samen zodat het deeg goed afsluit.
6
Bak in de oven gedurende 40 min.
7
Laat afkoelen en bestuif met bloemsuiker. Serveer met de zure room.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1459; energie (kCal): 350; vetten (g): 18,9; verzadigde vetten (g): 11,5; koolhydraten (g): 37; suikers (g): 19,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 446,6
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Bladerdeeg | Vers
Delhaize Bladerdeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
81
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Hazelnoten | Poeder
Vahiné Hazelnoten | Poeder
100 gr
6
99
Rietsuiker | Fairtrade
Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
69
Rum | Spiced Gold
Captain Morgan Rum | Spiced Gold
70 cl
- €1.5
16
45
€17,95
Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    69
    Room | Zuur | Isigny
    Taste of Inspirations Room | Zuur | Isigny
    20 cl
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
    Kruiden | Kaneel | Stokjes
    Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
    13 gr
    1
    19
    Paneermeel
    Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
    Totaal:
    €37,59