Recept zoekresultatenGevogeltestoofpot met peterselie, geprakte aardappelen en gemarineerde komkommersalade
Recept zoekresultatenGevogeltestoofpot met peterselie, geprakte aardappelen en gemarineerde komkommersalade
  • Gevogeltestoofpot met peterselie, geprakte aardappelen en gemarineerde komkommersalade

Gevogeltestoofpot met peterselie, geprakte aardappelen en gemarineerde komkommersalade

Gevogeltestoofpot met peterselie, geprakte aardappelen en gemarineerde komkommersalade
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 komkommers
  • zwarte peper
  • 30 g zout
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 1 dl vloeibare room
  • 4 slaharten
  • 100 g bloemsuiker
  • 4 bosjes platte peterselie
  • 1 feuille laurier
  • 1 kg aardappelen voor puree
  • 4 stukken kippenbouten
  • 100 g gezouten boter
  • 1 l kippenfond
  • 1 el gele mosterdzaadjes
  • 1 citroen
  • 40 g boter
  • 1 el bloemsuiker
  • 2 komkommers
  • zwarte peper
  • 30 g zout
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 1 dl vloeibare room
  • 4 slaharten
  • 100 g bloemsuiker
  • 4 bosjes platte peterselie
  • 1 feuille laurier
  • 1 kg aardappelen voor puree
  • 4 stukken kippenbouten
  • 100 g gezouten boter
  • 1 l kippenfond
  • 1 el gele mosterdzaadjes
  • 1 citroen

Begin met koken

: 25 min + 35 min baktijd
  1. 1
    Was de komkommers en snijd ze in heel dunne schijfjes. Leg ze in een vergiet. Strooi er het zout over, meng en laat gedurende 1 u marineren. Giet de azijn, de poedersuiker, de mosterdzaadjes, het laurierblad en de zwarte peper in een pot. Breng aan de kook. Laat afkoelen. Spoel de komkommers af met koud water en droog ze af. Leg ze in een slakom en giet er de marinade over. Laat marineren tot je het gerecht opdient.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de platte peterselie fijn. Snijd de bouten in twee, zout en peper. Doe de boter in een stoofpot en laat de kip kleuren. Voeg de platte peterselie en de gevogeltebouillon toe. Zet het deksel op de pot en zet 35 min in de oven.
  3. 3
    Schil de aardappelen. Was ze en snijd ze in stukken. Bak ze tot ze gaar zijn. Laat uitlekken. Prak ze met de gezouten boter. Peper en zout.
  4. 4
    Maak nu de slasaus: meng daarvoor de room, het citroensap en de bloemsuiker.
  5. 5
    Haal de stoofpot uit de oven wanneer de kip gaar is. Haal de stukken kip eruit en laat de saus indikken. Doe dan de kip opnieuw in de pot.
  6. 6
    Dien de kip op met de geprakte aardappelen, de uitgelekte komkommersla en enkele in twee gesneden slaharten, overgoten met de citroenvinaigrette.
  1. 1
    Was de komkommers en snijd ze in heel dunne schijfjes. Leg ze in een vergiet. Strooi er het zout over, meng en laat gedurende 1 u marineren. Giet de azijn, de poedersuiker, de mosterdzaadjes, het laurierblad en de zwarte peper in een pot. Breng aan de kook. Laat afkoelen. Spoel de komkommers af met koud water en droog ze af. Leg ze in een slakom en giet er de marinade over. Laat marineren tot je het gerecht opdient.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de platte peterselie fijn. Snijd de bouten in twee, zout en peper. Doe de boter in een stoofpot en laat de kip kleuren. Voeg de platte peterselie en de gevogeltebouillon toe. Zet het deksel op de pot en zet 35 min in de oven.
  3. 3
    Schil de aardappelen. Was ze en snijd ze in stukken. Bak ze tot ze gaar zijn. Laat uitlekken. Prak ze met de gezouten boter. Peper en zout.
  4. 4
    Maak nu de slasaus: meng daarvoor de room, het citroensap en de bloemsuiker.
  5. 5
    Haal de stoofpot uit de oven wanneer de kip gaar is. Haal de stukken kip eruit en laat de saus indikken. Doe dan de kip opnieuw in de pot.
  6. 6
    Dien de kip op met de geprakte aardappelen, de uitgelekte komkommersla en enkele in twee gesneden slaharten, overgoten met de citroenvinaigrette.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Komkommer
    1 st
    0
    99
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
  • Delhaize Azijn | Witte wijn
    50 cl
    1
    69
  • Carlsbourg Room | Finesse | 20%
    25 cl
    2de tegen -50%
    2
    79
  • Delhaize Slaharten
    125 gr
    1
    79
  • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    89
  • Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    4 gr
    -10% voor 3
    2
    15
  • Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
    1 kg
    2
    79
  • Delhaize Boutfilet | Kip | Bio
    +/- 250 gr
    Bio
      +/-€
      6
      12
    • Carlsbourg Boter | Koelkastsmeerbaar | Gezouten
      250 gr
      2de tegen -50%
      5
      05
    • Maille Mosterd | Oude wijze
      360 gr
      4
      09
    • Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
    • Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
      22 cl
      3
      99
    • Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
      16 x 12,5 gr
      2de tegen -50%
      7
      19

    Totaal:

    +/-€36,28