Recept zoekresultatenChampignon-risottotaart
Delhaize logo

Champignon-risottotaart

Champignon-risottotaart
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 300 g arborio rijst
  • 90 g pancetta
  • 160 g parmezaan
  • 50 g pijnboompitten
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje bieslook
  • 15 g boter
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1,3 l water
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 500 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 300 g arborio rijst
  • 90 g pancetta
  • 160 g parmezaan
  • 50 g pijnboompitten
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje bieslook
  • 15 g boter
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1,3 l water
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 2 blokjes groentebouillon

Begin met koken

: 30 min + 30 baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Breng het water aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes.
3
Hak de sjalotten en het knoflookteentje fijn. Fruit ze 2 min op een zacht vuurtje in een stoofpan met de helft van de olie. Strooi de rijst erbij, roer 1 min en voeg de witte wijn toe. Voeg een pollepel bouillon toe (die je warm gehouden hebt) zodra de rijst de wijn geabsorbeerd heeft. Voeg telkens een volgende schep bouillon toe zodra de vorige pollepel bouillon geabsorbeerd is. Reken 15 min voor dit hele kookproces.
4
Plaats het kruimeldeeg in een grote taartvorm en bak het 10 min in de oven.
5
Borstel de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes.
6
Rooster de pijnboompitten in een kleine pan. Verwijder ze en bak de in stukjes gesneden pancetta goudbruin in dezelfde pan.
7
Bak kort de paddenstoelen in een pan met de rest van de olie. Voeg ze toe aan de risotto samen met de boter. Neem de risotto van het vuur.
8
Rasp de parmezaan met de grove kant van de rasp en voeg ¾ ervan bij de risotto. Giet er vervolgens de rest van de bouillon over (de risotto moet een beetje vochtig zijn want hij moet nog in de oven) en de helft van het fijngehakte bieslook. Breng op smaak.
9
Schep de risotto op de voorgebakken taartbodem en strooi de rest van de parmezaan erover. Bak 30 min in de oven.
10
Als de risotto klaar is, strooi er het bieslook, de gebakken pancetta en de pijnboompitten over. Dien warm op, met een salade.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Breng het water aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes.
3
Hak de sjalotten en het knoflookteentje fijn. Fruit ze 2 min op een zacht vuurtje in een stoofpan met de helft van de olie. Strooi de rijst erbij, roer 1 min en voeg de witte wijn toe. Voeg een pollepel bouillon toe (die je warm gehouden hebt) zodra de rijst de wijn geabsorbeerd heeft. Voeg telkens een volgende schep bouillon toe zodra de vorige pollepel bouillon geabsorbeerd is. Reken 15 min voor dit hele kookproces.
4
Plaats het kruimeldeeg in een grote taartvorm en bak het 10 min in de oven.
5
Borstel de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes.
6
Rooster de pijnboompitten in een kleine pan. Verwijder ze en bak de in stukjes gesneden pancetta goudbruin in dezelfde pan.
7
Bak kort de paddenstoelen in een pan met de rest van de olie. Voeg ze toe aan de risotto samen met de boter. Neem de risotto van het vuur.
8
Rasp de parmezaan met de grove kant van de rasp en voeg ¾ ervan bij de risotto. Giet er vervolgens de rest van de bouillon over (de risotto moet een beetje vochtig zijn want hij moet nog in de oven) en de helft van het fijngehakte bieslook. Breng op smaak.
9
Schep de risotto op de voorgebakken taartbodem en strooi de rest van de parmezaan erover. Bak 30 min in de oven.
10
Als de risotto klaar is, strooi er het bieslook, de gebakken pancetta en de pijnboompitten over. Dien warm op, met een salade.
Nutritionele informatie
Energie: 975 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Kruimeldeeg | rond
Herta Kruimeldeeg | rond
230 gr
2de tegen -50%
1
99
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
PANCETTA
Delhaize PANCETTA
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
59
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit
Chateau de la Roulerie Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit
50 cl
2de tegen -40%
34
99
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
250 gr
2+1 gratis
4
59
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Extra vierge
Delhaize Olijfolie | Extra vierge
50 cl
5
85
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
59
Peper | Groen
Delhaize Peper | Groen
30 gr
2
35
Totaal:
€63,20