Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COL8!> Profiteer ervan! <

Productterugroeping:« 200G DLL COOKIES DOUBLE CHOCOLATE van het merk Delhaize »Lees meer >

BlogpaginaBeter etenEen boontje voor koffie
#HalloGoebezigers
Better Eating

Een boontje voor koffie

Eerlijk? We zouden koffie niet kunnen missen. Daarom kiezen wij voor een straf assortiment. Vol smaak, passie en goesting in het zwarte goud. Schenk maar in!

1. MONOARABICA GUATEMALABONEN ILLY

Mag het wat meer zijn? Deze monoarabica uit het weelderige Guatemala herbergt een smaakpalet van chocolade, sinaasappel en karamel. Voor een intens koffiemoment! Tip: probeer deze topper zeker als cappuccino.

2. COLOMBIA-PERUPADS LATITUDE 28

Een melange van Colombiaanse  Ã©n Peruviaanse koffie is een match made in heaven. Deze Fairtrademix smaakt mild met een lichte toets van noten en fruit. Tip: lekker als ijskoffie.

3. BRAZIL LUNGOBONEN LATITUDE 28

Lungo betekent zoveel als een ‘uitgerekte espresso’. Maar laat je niets wijsmaken. Z’n romige en zachte smaak is subliem. Tip: gekoelde macchiato lungo, here we come!

4. GEMALEN ETHIOPIËBONEN LATITUDE 28

Deze variant is geteeld op een hoogte tussen 1.400 en 2.000 m en wordt geplukt met de hand. De bloemige, zoete koffiesmaak is niet te missen. Deze koffie werd speciaal voor Delhaize ontwikkeld in samenwerking met de Cocarive-coöperatie. Tip: bereid deze koffie met een filter of in een cold brew.

5. MARAGOGYPEBONEN LATITUDE 28

Door zijn uitzonderlijk grote boon heeft deze koffie een erg laag cafeïnegehalte. Noem ’m gerust de koning onder de koffies, met een ronde smaak en een frisse nasmaak. Tip: bereid deze fijnproever met een filter.

6. COLOMBIA IN CAPS LATITUDE 28

Colombiaanse koffie herken je meteen: mild, met een fruitig en kruidig aroma. Maak je keuze uit bonen, gemalen koffie, pads of caps. Tip: deze koffie vraagt om een espresso.

7. ESPRESSO EXTRA DARK BONEN CAFFÈ GONDOLIERE

Caffè Gondoliere, dat is de kwaliteit van 100% arabica aan een voordeligere prijs! Deze koffiebonen hebben een intense smaak. Tip: deze bonen zijn perfect om je Italiaanse espresso of ristretto mee te bereiden.

Step-by-step

Maak het zwarte goud met Bialetti

Dankzij z'n sterke smaak is Bialettikoffie een echte publieksfavoriet. Een Italiaanse Bialetti Moka Express gebruiken is trouwens een ervaring op zich. Hallo, vakantiegevoel!

Hoe ga je te werk?

1. VULLEN MET WATER
Vul het waterreservoir (onderkant) met water tot net onder het veiligheidsventiel
(kleine gaatje). 
2. KOFFIE TOEVOEGEN
Plaats de filter erop, vul hem met gemalen koffie en strijk deze mooi glad. Opgepast voor restjes koffie op de randen! Zo verlies je geen druk.
3. DE BOVENKANT VASTDRAAIEN
Schroef het koffiereservoir stevig vast op het onderste deel en plaats het op een
laag vuurtje.
4. WACHTEN OP JE KOFFIE
Even wachten. De bovenkant vult zich nu met koffie. Hoor je gepruttel? Perfect, je koffie is klaar. Geniet ervan!