Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COL8!> Profiteer ervan! <

#HalloGoebezigers
Better Eating
Fairtrade

Een boontje voor (h)eerlijke koffie: Latitude 28

(H)eerlijke koffie, het is heerlijk voor ons en eerlijk voor de boeren. Het aroma van koffie die gecultiveerd en gebrand wordt naar de regels van de kunst, we zijn er dol op! Maar wist je dat: elke keer je een heerlijk tasje Latitude 28 inschenkt, je niet alleen jezelf een plezier doet maar ook een mooi gebaar maakt voor het klimaat en de lokale producenten? Zo heerlijk en eerlijk, da's helemaal Delhaize!
Klimaatverandering bedreigt de koffiesoorten die groeien tussen de breedtegraden 28° noord en zuid, een regio die nauw verbonden is met tradities en koffie. De verschraling van de bodem en diverse ziektes zetten de diversiteit van de koffiesmaken op de helling. Latitude 28 werd geboren als reactie op deze tendens. Het programma maakt het ook mogelijk om de CO2-voetafdruk van de gewassen te verkleinen met behoud van de meest kwetsbare koffiesoorten. Via Latitude 28 helpt Delhaize (= jij!) verschillende lokale Fairtrade-cooperaties.

(H)eerlijke Barista@home recepten

Cappuccino met amandel-speculaasschuim

Cappuccino met amandel-speculaasschuim

Voor 1 glas:

 • Verwarm amandeldrink ‘Barista’ met een beetje speculaaskruiden en mix kort om te doen schuimen.
 • Vul een kopje (of een dubbelwandig glas) tot op halve hoogte met Latitude 28 koffie.
 • Werk af met het schuim en bestrooi eventueel met een beetje kruiden.
 • Hier hoort! uiteraard ! een speculaasje bij!
Latte machiato met amandelen

Latte machiato met amandelen

Voor 1 glas:

 • Giet een bodempje karamelsiroop in een groot glas met een dikke wand.
 • Overgiet met warme volle melk (± 2,5 dl) die je langs de rug van een lepeltje laat vloeien.
 • Gebruik dezelfde techniek om koffie toe te voegen (de inhoud van 1 klein kopje).
 • Voeg enkele gegrilde amandelschilfers toe (of karamelliseer ze met een beetje agavesiroop in een braadpan).
 • Werk af met 1 schijfje gedroogde sinaasappel en tast toe.
Café con hielo

Café con hielo

Voor 1 glas:

 • Giet je lievelingskoffie, al dan nietgesuikerd maar heet, in een glas met enkele ijsblokjes.
 • Zo eenvoudig? Ja! Proef en je begrijpt het meteen: dit is superverfrissend en het contrast tussen warm en koud laat de smaak van de koffie echt volledig tot zijn recht komen.

Een (h)eerlijke koffie aub!

Het aroma van koffie die gecultiveerd en gebrand wordt naar de regels van de kunst, we zijn er dol op! Maar wist je dat: elke keer je een heerlijk tasje Latitude 28 inschenkt, je niet alleen jezelf een plezier doet maar ook een mooi gebaar maakt voor het klimaat en de lokale producenten? Zo heerlijk én eerlijk, da's helemaal Delhaize!

Onze koffie

Klimaatverandering bedreigt de koffiesoorten die groeien tussen de breedtegraden 28° noord en zuid, een regio die nauw verbonden is met tradities en koffie. De verschraling van de bodem en diverse ziektes zetten de diversiteit van de koffiesmaken op de helling. Latitude 28 werd geboren als reactie op deze tendens. Ze voorziet duurzame oplossingen zodat lokale, kleinschalige koffieboeren tegen een eerlijke prijs verschillende soorten koffie duurzaam en efficiënt kunnen blijven oogsten. Het programma maakt het ook mogelijk om de CO2-voetafdruk van de gewassen te verkleinen met behoud van de meest kwetsbare koffiesoorten. Via Latitude 28 helpt Delhaize (= jij!) verschillende lokale Fairtrade-coöperaties.

Waarom kiezen voor Latitude 28?

Met iedere slok Latitude 28 geniet je van de unieke aroma's van ambachtelijke handgemaakte koffie. Je draagt ook bij aan het behoud van de diversiteit van koffie in een regio die rechstreeks beïnvloed wordt door klimaatverandering. Zullen we je een kopje serveren?

 

Koffie | Indonesia | Gemalen | Fairtrade
nutri-score-bordered-b.external.45357c30.svg
2+1 gratis
250 gr
19,96 €/kg
€4,99
S2019072900285850000

Sumatra

Op het Indonesische eiland Sumatra groeit koffie tussen 1100m en 1600m hoogte in een vulkanisch landschap. Dat geeft hem aardse smaken met aroma’s van donkere chocolade. Een match made in heaven! De koffie wordt ‘giling basah’ gedroogd. Op deze traditionele manier duurt het droogproces minder lang en krijgt de koffie minder aciditeit en meer body. En dat proef je. De smaak is iets sterker én kruidiger.

Koffie | Guatemala | Gemalen | Fairtrade
nutri-score-bordered-b.external.45357c30.svg
2+1 gratis
250 gr
19,96 €/kg
€4,99
Afhaling vanaf 21/02
S2019072900285870000

Huehuetenango

Welkom in het koffieparadijs! Koffie groeit hier in de schaduw van de bomen, waardoor hij trager rijpt en een topkwaliteit ontwikkelt. De beste komt uit Huehuetenango, de hoogste regio van het land waar koffie kan groeien. Dankzij de warme droge winden uit Mexico zijn de bonen goed beschermd tegen vorst. Daardoor krijgt de koffie een complexe, maar frisse smaak. Als die je niet wakkerschudt, weten wij het ook niet meer!
Koffie | Ethiopia | Gemalen | Fairtrade
nutri-score-bordered-b.external.45357c30.svg
2+1 gratis
250 gr
19,96 €/kg
€4,99
S2019072900286010000

Ethiopië

Ethiopië, het land waar het zwarte goud ooit geboren werd, hallelujah! Onze variatie komt uit de Sidamostreek, waar de bonen geteeld worden op een hoogte tussen 1400m en 2000m. Elke Ethiopische regio heeft z’n eigen unieke bonensmaak. Voor Latitude 28 plukken we met de hand. Zo staan we borg voor een mooie, bloemige en zoete koffiesmaak.

Lungo & espresso

Lungo en espresso zijn een blend van biologische koffiesoorten uit Mexico, Colombia en Peru. Onze koffiebrander is erg kieskeurig! Hij volgt de brandtemperatuur tot op de graad en brandt de koffie nét goed: niet te hard en niet te weinig. Dat is het geheim achter deze twee koffies en hun unieke smaak.
Koffie | Lungo | Bonen | Bio | Fairtrade
nutri-score-bordered-b.external.45357c30.svg
2+1 gratis
250 gr
19,96 €/kg
€4,99
S2018071200082610000

Lungo

Wat is er zaliger dan je lippen te plaatsen aan het romige oppervlak van een hete koffie? Door onze biobonen trager te branden krijgt de koffie z’n romige en zachte nasmaak. Hmmm.. het idee alleen al! We houden trouwens altijd rekening met de 4 M’s: Miscela, Macinadosatore, Macchina en Mano: de blend, het branden, het gebruik van de koffiemachine en de hand van de barista. Hierdoor maken wij een koffie met een gebalanceerde smaak en heerlijke nasmaak!
Koffie | Espresso | Bonen | Bio | Fairtrade
nutri-score-bordered-b.external.45357c30.svg
2+1 gratis
250 gr
19,96 €/kg
€4,99
S2018071200082630000

Espresso

De kunst van koffie maken is nauw verbonden met de handelingen van de man erachter. De biobonen van onze krachtige espresso worden met de hand geplukt en dat proef je! Zo garanderen we dat we enkel de rijpste en zoetste koffiebonen gebruiken én verzekeren we het levensonderhoud van de boeren. Na het plukken, branden we de bonen langzaam zodat hun aroma’s zich volledig ontwikkelen. Een energieshot in een kopje! Yiha!

Onze verschillende Latitude 28 koffiesoorten