Luikse koffie
Makkelijk, < 30 min.
Productterugroeping:« Stronkje fruit van het merk Delhaize»Lees meer >
(H)eerlijke koffie, het is heerlijk voor ons en eerlijk voor de boeren. Het aroma van koffie die gecultiveerd en gebrand wordt naar de regels van de kunst, we zijn er dol op! Maar wist je dat: elke keer je een heerlijk tasje Latitude 28 inschenkt, je niet alleen jezelf een plezier doet maar ook een mooi gebaar maakt voor het klimaat en de lokale producenten? Zo heerlijk en eerlijk, da's helemaal Delhaize!
Klimaatverandering bedreigt de koffiesoorten die groeien tussen de breedtegraden 28° noord en zuid, een regio die nauw verbonden is met tradities en koffie. De verschraling van de bodem en diverse ziektes zetten de diversiteit van de koffiesmaken op de helling. Latitude 28 werd geboren als reactie op deze tendens. Het programma maakt het ook mogelijk om de CO2-voetafdruk van de gewassen te verkleinen met behoud van de meest kwetsbare koffiesoorten. Via Latitude 28 helpt Delhaize (= jij!) verschillende lokale Fairtrade-cooperaties.
Voor 1 glas:
Voor 1 glas:
Voor 1 glas:
Klimaatverandering bedreigt de koffiesoorten die groeien tussen de breedtegraden 28° noord en zuid, een regio die nauw verbonden is met tradities en koffie. De verschraling van de bodem en diverse ziektes zetten de diversiteit van de koffiesmaken op de helling. Latitude 28 werd geboren als reactie op deze tendens. Ze voorziet duurzame oplossingen zodat lokale, kleinschalige koffieboeren tegen een eerlijke prijs verschillende soorten koffie duurzaam en efficiënt kunnen blijven oogsten. Het programma maakt het ook mogelijk om de CO2-voetafdruk van de gewassen te verkleinen met behoud van de meest kwetsbare koffiesoorten. Via Latitude 28 helpt Delhaize (= jij!) verschillende lokale Fairtrade-coöperaties.
Met iedere slok Latitude 28 geniet je van de unieke aroma's van ambachtelijke handgemaakte koffie. Je draagt ook bij aan het behoud van de diversiteit van koffie in een regio die rechstreeks beïnvloed wordt door klimaatverandering. Zullen we je een kopje serveren?
Op het Indonesische eiland Sumatra groeit koffie tussen 1100m en 1600m hoogte in een vulkanisch landschap. Dat geeft hem aardse smaken met aroma’s van donkere chocolade. Een match made in heaven! De koffie wordt ‘giling basah’ gedroogd. Op deze traditionele manier duurt het droogproces minder lang en krijgt de koffie minder aciditeit en meer body. En dat proef je. De smaak is iets sterker én kruidiger.