Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZomerse lasagne
Delhaize logo
  • Zomerse lasagneA

Zomerse lasagne

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Zomerse lasagneA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el water
  • peper
  • 2 grote tomaten
  • 1 courgette
  • 1/2 citroen (sap)
  • 30 ml olijfolie (voor de courgette)
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie (voor de hummus)
  • 1 blikje gekookte kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 12 lasagnevellen
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap (voor de hummus)
  • 1 theelepel gemalen komijn (of koriander)
  • 1 bosje basilicum
  • 1,5 theelepels tahin (optioneel)
  • 80 g pijpajuin
  • 100 g hazelnoot
  • 60 ml olijfolie (voor de pesto)
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd : 30 min.

  1. Snijd de courgette heel fijn (julienne). Meng het sap van de citroen met de olijfolie en het zout en laat de courgette hierin minstens 30 minuten marineren.
  2. Voor de hummus: mix de kikkererwten, de olijfolie, de knoflook, het water, het vers geperste citroensap, zout, peper, de gemalen komijn (of koriander) en de tahin (optioneel) goed samen met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra water of olijfolie toe tot je een smeuïg beleg krijgt.
  3. Voor 4 personen heb je 100 gram hummus nodig.
  4. Voor de pesto: hak de hazelnoten, de in stukken gesneden pijpajuin en de basilicum fijn in een blender of keukenrobot en giet er de olijfolie bij. Kruid af met zout en peper naar smaak.
  5. Snijd de tomaten en de zongedroogde tomaten fijn. Kook de lasagnevellen gaar volgens de instructies op de verpakking en giet ze af.
  6. Neem een ovenschaal en leg hierin een laag lasagnevellen. Smeer ze in met de helft van de hummus. Leg hierop een laagje van de gemarineerde courgettes en de fijngesneden tomaten. Giet hierover een beetje pesto. Herhaal hetzelfde voor de andere lagen. Eindig met een lasagnevel en strijk het bovenste vel goed in met de pesto. Serveer op kamertemperatuur.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 742; energie (kCal): 179; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,9; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 686,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Zomerse lasagneA